Navigation Menu

TNBK2018 #1: SmegmaticS winnen, Chicks Before Dicks zondag op podium

BAM! de kop is er af. En hoe. Vier knallers van bands. Dikke thumbs up voor de Proppers op Skates die na de intensieve Paas Tour hun bestaan met een weekje rekten om op het allerlaatste moment in te vallen voor Wood. Die konden op hun beurt wegens een gevalletje gekneusde drummer niet meedoen. De 100% testosteron die van het podium de Fantast in beukte zal bij menigeen nog wel enkele dagen nadreunen. 

Voor de Proppers had 18.15 voor de derde keer op rijd het TNBK-publiek aan haar voeten. Bij hun overrompelende debuut in 2016 stootten ze meteen door naar het grote Kwalpodium. Dat zou deze keer niet lukken, maar wat een daverend begin van een topavond Live Muziek. Leuk #weetje van de presentator van dienst: drummer Kees opent en sluit het Kwalleballen dit jaar. Want ook bij de Waterboys zit hij achter de drumkit.

De strijd om de overwinning ontspon zich daarna tussen Chicks Before Dicks en de SmegmaticS. De "ode aan alle rockchicks die de muziekindustrie heeft voortgebracht" uit de bio zal snel door de feiten ingehaald worden.Deze dames verdienen nu al hun eigen ode. Leipe shizzle indeed. 

En toch beukte de SmegmaticS door uit onverwachte hoek nog flink overheen. Hun klassiekers van Hollandse bodem kregen zo'n reusachtige punkjas aan dat er geen ontkomen aan was. Aangekondigd als de lelijkste band allertijden. Dat zal wel, toch mooi dat we er bij waren.

Nadat de stemmen waren geteld kwamen de SmegmaticS dan ook als winnaar uit de bus. Nadat de champagne ontkurkt was bleek er klein hiccupje te zijn. Iets met buitenland-vakanties van gezichtsbepalende zangers en zo. Daarom volgend jaar bij Kwalleballen: de SmegmaticS. En voor dit jaar de wild-card naar top runners-up de Chick before Dicks. Zorg dat je het niet mist.