Navigation Menu

Programma The Night before Kwalleballen

4 knallers, 1 ticket voor de Kwalzondag. Mis het niet!!


TNBK zaterdag - 9april - Café de Fantast - 20hrs doors open
 
 
Zwartlap
Move over Zingende Fresia’s (herinnert u zich deze nog nog nog), want de gouden mixfo
rmule van smartlap en rock is overgenomen door Zwartlap. Koos Alberts meets Volbeat en Corry Konings meets Metallica. Het zijn hun eigen woorden, dus geen enkele garantie voor succes. Mogelijk komt zelfs een Modderversie van Anneke je bent mijn Brandend Zanneke voorbij. Daar wast geen Wasmasjien tegenop. En dat wordt janken dus, maar janken van plezier! Let’s Rock and Loll!! 


Rocksauce

Nee, geen patatje mayo, saté of speciaal? Zelfs geen patatje metal (herinnert u zich deze nog nog nog). Het is Rocksauce wat de klok slaat: so bring the fire! Twee jaar terug zouden ze al meedoen, maar toen stond de tijd opeens stil. En de wereld ook. Maar nu zijn ze terug. Ze stonden al in het voorprogramma van Brucified! en zijn ook zelf niet vies van covers. Beetje Tina, beetje Adele, zelfs een beetje Abba. Ah bah? Nee, deze Rocksauce is kneiterlekker. En dat mag een beetje pijn doen. Haal je luchtgitaar maar uit de kast en spice up your life! 

Lokotov Mocktail
Nep! Fake! Onecht! Mock! T’is lef hebben om in de wereld van seks en drugs en rock ‘n’ roll voor een alcoholvrije bandnaam te kiezen. Ze zijn dan ook een beetje gek. Of loco. Wat je wilt. Maar het knalt wel. Geluidsniveautje nix18 zeg maar. Hun eigen lockdown braken ze open met een vette set in de Effenaar. Is ook leuk, maar geen Kwalpodium, dus we begrijpen de ambitie. Wat ze mengen in hun 0,0% cocktail? Beetje Soundgarden meets Them Crooked Vultures meets Jimi Hendrix. Meer weten we ook niet. Fire in the house. Proef zelf, mazzeltof. Of zo.Highway Orange

In een donker pre-corona verleden wonnen ze de Kempenerpop Publieksprijs. En dat met eigen werk. En dan nu op het TNBK-podium waar de Wasmasjien-cover heilig is verklaard. Nu ja, zoals ze zelf zeggen zijn ze niet van alledaagse muzikale paden. Iets met stille snelwegen, sonische haarspeldbochtjes en beukende kasseien. Ja, dat zal allemaal wel, maar uiteindelijk hebben zich zelf vooral vernoemd naar veel sinas voor weinig. En toch, met referenties aan Primus (de bassist), Led Zep (de gitarist) en Genesis (de drummer) zou het zomaar kunnen dat alles goed komt. Modderfokkende rock in je moerstaal. Highway Orange? Da’s niet voor Sisi’s.

1 opmerking:

  1. Wow! Komt Red Devil naar Kwalleballen? Dat is té blits. Dan komen wij ook ;-)

    BeantwoordenVerwijderen