Navigation Menu

Programma The Friday before The Night before Kwalleballen

4 knallers, 1 ticket voor de Kwalzondag. Mis het niet!!TNBK vrijdag - 14 april - Café de Fantast - 20hrs doors open

 

20.30 R I V E R

Gimme a R, gimme an I, gimme a V etc. etc. … What’s that spell. R I V E R. The Boss schreef er al eens een album over vol, maar van houthakkersbloezen of opgerolde hemdsmouwen moeten ze niks hebben. Als deze bazen uit Eindhoven het TNBK podium betreden is bepaald geen kabbelend beekje wat op je af komt. Met de geest van de grote meester Frank Zappa als eerstgenoemde “Grote Invloed” kan het alleen maar eindigen in een even briljante als onnavolgbare kolkende vloed van freaky sounds, vette knipogen en puur genot. Zet de sluizen maar open!
https://www.facebook.com/rivermusicband/

21.45 The Brats


Hey ho, let’s go. Maak ruim baan voor Johnny, Joey en DeeDee! Trekt allen je oudste gescheurde jeans, zwarte leren jasje, en wat gympen uit de kast, voor de Ramones look-a-like contest. Met lang zwart haar win je die wedstrijd zeker van The Brats. Maar zelfs bij de Ramones gaat het uiteindelijk om de muziek. En wat dat betreft wordt het niet alleen dringen voor het podium, maar ook op de setlist. The Brats spelen It’s Alive uit ’77 en proppen 28 knallers in net iets minder dan een uur. Een vette workout voor vijftigplussers dus. Hop hop gas erop.  


https://www.facebook.com/bratsramonestribute

23.00 White Goat

Het is de vleesgeworden nachtmerrie voor de bio-schrijver, en ieder jaar zit er wel eentje tussen: de band waarvan niemand lijkt te weten wat ze spelen. Wat moet je daar over schrijven? Witte gij het? De boeker komt niet veel verder dan “Vaak gezien bij de jamsessies in de Fantast, stevig repertoire”. Goed verhaal, lekker kort. De eigen site dan? “Stevige rocknummers met mooie ballads”. Dat klinkt als the Scorpions, maar dan hadden ze zeker een andere naam. En googelend belanden we in the States. Nu ja, het waren jongen honden, dus het zal wel goedkomen.  


https://www.facebook.com/WitteGijhet

00.15 Ministry of Rage

Als polarisatie dreigt is daar altijd nog de minister van Woede. Met veel bombarie brengen ze het evangelie van de onderdrukten. Luisteren is nooit onze beste kant geweest, maar als deze eindbazen van de onderstroom roepen “spring”, dan vragen wij “hoe hoog.” Het maakt ons misschien gewillige slachtoffers, maar het levert wel een mooi feestje op. Als daar maar geen aardbevingen van komen. 


https://www.facebook.com/ministryofrage/