Navigation Menu

Programma 2023

Het programma is rond!

 

Warming-up wedstrijden senioren - 11.01 uur - Grote tent

Start wedstrijden jeugd - 12.06 uur - Kwalvelden


DJ's uit een doosje - 11.03 - Podium Buiten
 

Hoppa, we zijn begonnen. Prompt na het eerste startsignaal voor de wedstrijden slingert DJ Chrissy C haar platen in da mix. Maar da’s potverdorie geen kant en klaar DJ uit een doosje, dit is een vers talent dat al weken alle mogelijke Kwalkrakers wikt en weegt voor maximaal rendement. De jongste hoofd-DJ die het ochtendprogramma van het Kwalleballen ooit heeft mogen leiden. Ik zeg, vergroenen doe je zo! You spin me round round. Hit it!

 

De Keienkrakers - 13.04 - Veld 

Waar is dat feestje? Daar is dat feestje! En vooral een feestje van herkenning als het aan de Keienkrakers ligt. Gehuld in kekke sterrenpakjes en glitterjurkjes blazen ze je letterlijk omver met hun koperen interpretaties van Black Sabbath tot Martin Garrix. Bepaald geen achtergrond-muzak zeg maar. En ze zijn nogal beweeglijk zeggen ze zelf. Of ze dat wegzinkend in de zompige modder van het Kwalveld ook waarmaken gaan we meemaken. En mocht je het aankunnen, waag gerust een dansje. Vinden ze leuk!

TNBK #1 - 15.01 –Podium Binnen

Winnaar van één van The Nights Before Kwalleballen

 

 

Statie Quo - 15.58 - Podium Buiten

"Statie Quo, zouden we dat nu wel doen? Die hebben goed en wel anderhalf hitje, en de rest lijkt daarop.” Met liefst 23 (!) top 40 hits bleek er keuze genoeg voor een prima feestsetje der herkenning. Dat was ff schrikken. Hie kik ow an, hie kik ow ok an. Maar dan in het Engels. The Quo op het Kwalleballen, da is toch nie Normaal. Heel hoogstaand is het allemaal niet natuurlijk, linkervoetje naar voren en stoempen Maar gottegot wat lekker! 

 

TNBK #2 - 17.03 - Podium Binnen

Winnaar van één van The Nights Before Kwalleballen

Tarantino's - 18.05- Podium Buiten

Wie dacht dat deze oude jonge honden uit Heeze geen verrassingen meer in petto hadden voor het doorgewinterder Kwalpubliek heeft naast de koning, keizer en admiraal van de soundtrack gerekend. Ome Quentin schiet best leuke kiekjes, maar het is de muziek die blijft hangen. Al vijf keer stonden ze op ons podium, dit keer voor het eerst in het Engels met een zachte G. Maar maakt u zich geen illusies, The Tarantino’s zijn vooral het ultieme excuus om George Baker te coveren én credible te blijven.

 

Rob de Nijscoman - 18.56 uur - Podium Binnen

Zacht aanzwellend tromgeroffel…. De band met de meeste spinoffs van Valkenswaard flikt het hem gewoon weer. Voor de tiende keer (!) op Kwalleballen. De tegel voor de kwal of fame ligt al klaar. Maar wie had dat gedacht toen ze in 1998 hun eerste afscheidstournee op ons podium afsloten. Heintje Davids is er niks bij. We hebben het hier wel over misschien wel de beste band van Valkenswaard, en wat dat betreft passen ze ons als een kapotte handschoen. Dus trek je Kerstmanpakje uit de mottenballen en zing mee met Malle Balle. Da’s pas Kwalleballen!

 

Zoden aan de Dijk - 20.16 uur - Podium Buiten

Waar is Hans Brinker als je hem nodig hebt? Dat dacht half Nederland toen onze Huub eigenhandig de Dijk liet leeglopen. Nu zet een kindervinger nauwelijks zoden aan de dijk, maar toch. Groot was de verrassing echter toen de slecht nieuwstijding een ware Dijkdoorbraak veroorzaakte voor Dijk-tributebands. En niet alleen voor de kleintjes. Als het golft dan golft het goed zeg maar. En het golft en deint dat het een lieve lust is met ZADD. Dus: Lief trek iets moois aan, want we gaan dansen danse dansen… nou ja, beter niet je allerbeste tuniekje misschien. Maar dansen zullen we!

 

 

 

 

Kwabbabal - 21.29 - Podium Binnen


Geen hologrammen op het Kwalpodium, maar gewoon the real deal. De echte Statieganger weet al wat dit Waterloo van de goede muziek behelst. Als het om het geld, geld, geld gaat pakt de winnaar alles. T’is net voetbal. En winnaars zijn het. Koninginnen van de modder neem uw dansschoentjes mee, want dit wordt lachen. Of dansen. Of beide. Maar hoe erg het ook wordt, uiteindelijk zijn ze bedankt voor de muziek!

 

 

 

 

 

 

Wachten op later


Wil jij ook spelen op Kwalleballen 2024, 2025 of later (t-is dringen :-) ? 
Mail naar de programmeurs via ted@kwalleballen.nl of schrijf je in voor de wild-card competitie voor coverbands: The Night(s) before Kwalleballen. 

Oude programma's bekijken? Check dan alle bandjes die ooit op Kwalleballen speelden.