Navigation Menu

Programma 2022

Het programma is rond!


Vandeurdraaiers - 10.02 - Podium Zuid
 

Het is tien uur! Het feest kan beginnen! De Vandeurdraaiers zijn binnen. En vrees niet, geen zak eens ff deur, zelfs geen bloemetjesgordijn. Eindelijk zijn de oude veenlijken vanachter de draaitafels verjaagd. En de next generation heeft gelukkig alleen de passie voor vinyl overgenomen. Oké, en misschien enkele verborgen pareltjes uit de muzieksmaak van Giel Scheelen. Met de jeugdige opstandigheid die tieners eigen is mixen ze het ochtend- en middagprogramma feilloos aan elkaar. Er schijnt ook een nog jeugdiger en nog enthousiaster intermezzo te komen van de jongste vrouwelijke DJ uit onze talentrijke gelederen. Dus haal de modder uit je oren, luister en dans!

Bacchanten - 12.49 - Veld 


[21:32, 31-03-2022] Kwalpromotor: Lukt het nog met dat tekstje over de Bacchanten???
[21:54, 31-03-2022] Tekstjesschrijver: Oeps, ja ja, maarruh, iemand dan info over ze? Hun site ligt eruit, en hun facebook maakt vooral reclame voor andere kapellen.
[21:58, 31-03-2022] Programmeur: Yep ikke! Is een blaasgroep. Pas op hè, noem ze geen kapel. Die komen al 100 jaar op dinsdag met carnaval op de Statie. En Ik vraag die al 100 jaar of ze op Kwalleballen komen. En guess what, dit jaar is t raak. Yes yes yes!
[22:01, 31-03-2022] Tekstjesschrijver: hartstikke mooi. Maarruh, wat blazen ze dan zoal?
[22:02, 31-03-2022] Kwalpromotor: Ja, zijn echt kei vet!!!!!
[22:02, 31-03-2022] Programmeur: Nou, denk maar hyperactieve bekkens, testosteronbas en overmoedige trombones. Gewoon echt heel leuk. Energiek, een beetje gek, niet alledaagse muziek, beetje klezmerachtig.
[22:03, 31-03-2022] Kwalpromotor: Ja, echt heel heel leuke gasten.
[22:01, 31-03-2022] Tekstjesschrijver: Top, dank je, flans ik ff snel dat tekstje in elkaar.

Rob de Nijscoman - 15.01 –Podium Zuid

We weten natuurlijk al heel wat jaren waar Rob de mosterd vandaan haalt. Maar hoewel de jaren allang zouden moeten tellen zijn ze nog net zo fief als 25 edities Kwalleballen geleden. Toen brak de organisatie de tent letterlijk af terwijl Rob het gas er nog maar eens op gooide. En dan nu openen. En dat met meer ‘witruimte’ in het programma om ongevraagd te vullen. Dat is vragen om problemen. En om toegiften. Maar zolang het publiek meezingt zijn wij tevreden. De carnaval kwam net te vroeg, en Kwalleballen uiteraard precies op tijd. We want more, we want more en more en more en more. En Blue Hotel.

TNBK #1 - 15.58 - Podium Noord

Winnaar van één van The Nights Before Kwalleballen

Normaal - 17.03 - Podium Zuid

H.a.l.v.u. Wie dacht dat de dialect-pop op zijn retour is, had buiten Normaal gerekend. De Lindse versie dan wel hè, we doen immers niet aan pensionado’s bij het Kwalleballen. Of ze een keertje kunnen komen Høken luidde het verzoek. Want zij spelen nog Oerend Hard, als vanouds. Nog net as gisteren zeg maar. En terwijl mama hun pils zoekt scandeert de zaal H E I D I en lalt Vrouw Haverkamp. Alles in het beste steenkolen-Achterhoeks dat de Kempen te bieden heeft. Tis dat het goed voor de omzet is, want het blijft apart volk, die Tukkers. Woehahaha…… Deurdonderen!!!

TNBK #2 - 18.05- Podium Noord

Winnaar van één van The Nights Before Kwalleballen

Dinges - 18.56 uur - Podium Zuid

Dan denk je, na een miljoenenverslindende campagne om eindeloos te sms-en zodat je maar geen Dinges wordt, hadden ze beter kunnen weten. En SEO-technisch is zo’n naam ook een drama natuurlijk. Het zal de combi van Brabant en Achterhoek wel zijn. Maar met het drinken zal het wél goed zitten dan. En afgaand op de bio wordt het in ieder geval gezellig, gezellig, gezellig. En iedere keer anders. Wij hebben er alle vertrouwen in. Ik zeg, Hi is niet meer, leve Dinges. De medleykoning, -keizer én admiraal uit Lind. Die worden niet vergeten! - dingeslind.nl

  

The DoMu Brothers - 19.59 uur - Podium Noord

Pop, Funk, Soul, Rock, Classic Rock, Rock ’N Roll. Na corona lijkt het voor-ieder-wat-wils-virus lelijk huis te houden in bandjesland. Maar als je er 9-brothers-en-sisters-sterk zo’n vette groove overheen legt dan noemen wij het gewoon stijlvast. Dan blijken de roots van Borsato niet net iets te foute Italiaanse covers, maar is hij een te vroege incarnatie van Stevie Wonder zelf. Zoiets dus! En dat swingt, spettert en scheurt. Vergeet je dancing shoes dus niet en vier ook dit wederopstandingsfeestje mee. Let’s groove tonight!

https://www.facebook.com/thedomubros/

Wasko - 21.08 - Podium Zuid


Als je would-be-boyband Wasko zelf moet geloven is het gedaan met de Wasbordjes. De goddelijke lijven zijn gevlogen, maar het jonge honden enthousiasme is gebleven. Gelukkig klinkt de mix van overjarige wilde haren en  rock ‘n’ roll, van whisky and the blues, eerder als seal of approval dan als dreigement dat Gary Barlow of Ronan Keating het Kwalpodium komen onteren. Alles gaat in da mix bij de Wasko boys: pop, rock, funk, Nederlandstalig, reggae, folk en disco. Een feest van herkenning, en na het eerste refrein, hop daar naar de volgende. We hebben een trein te halen. Waar is dat feestje? Toet toet!

https://www.waskomusic.com/

 


 

 

 

 

 

 

Wachten op later

 
Wil jij ook spelen op Kwalleballen 2022, 2023 of later (t-is dringen :-) ? 
Mail naar de programmeurs via ted@kwalleballen.nl of schrijf je in voor de wild-card competitie voor coverbands: The Night(s) before Kwalleballen (al bijna vol). 

Oude programma's bekijken? Check dan alle bandjes die ooit op Kwalleballen speelden.