Navigation Menu

Programma 2024

Het programma is rond!

Ontwerppresentatie Buurtschap Oud Dommelen - voor de buurt -zaterdag vroegavond - Grote tent

The Night Before the Night Before Kwalleballen - vrijdag 20.00 uur - Fantast

The Night Before Kwalleballenzaterdag 20.00 uur - Fantast

Warming-up wedstrijden senioren - 11.01 uur - Grote tent

Start wedstrijden jeugd - 12.06 uur - Kwalvelden


Chrissy C - 11.03 - Veld


Put your hands up, put your hands up
Put your hands up
Put your hands up for Chrissy C

Dommelen is geen Detroit, maar DJ-talent hebben we genoeg. Geen een vliegt er echter zo hoog en zo snel als ‘onze ontdekking’ DJ Chrissy C. Vorjg jaar was de jongste hoofd-DJ die het ochtendprogramma van het Kwalleballen ooit heeft mogen leiden. Programmeurs van feesten en festivals hebben sindsdien hun weg naar talent gevonden. Want this girl is on fire. En onze eigen Max Verstappen bovendien. Benieuwd welke ‘jongste aller tijden’ records ze dit jaar gaat breken. She spins us right ‘round, baby, right round. Like a record!

 

Dos Damos - 13.04 - Veld


Wil je chaos? Vraag Dos Damos! De ideale muzikale ratjetoe om de toch al ontbrekende orde op het modderveld verder te verstoren. Deze twee jong belegen muzikale dames met teveel instrumenten maken van iedere mannetjesputter een klein ventje. Of vrouwtje. Dus Kwalleballers opgepast voor deze Sirenen. Zeker zo vlak voor de finale. Ze garanderen ook chaos en plezier. En daar zijn we dan weer níet vies van. Dus Dos Damos? Wij zeggen Vamos! 

https://www.facebook.com/profile.php?id=100084634826223
TNBK #1 - 15.01 - podium binnen

 Een van de winnaars van The Nights Before Kwalleballen 


Zit r dik in - 16.03 - podium buiten

De Brabantse Boys Are Back In Town, maar Thin zijn ze niet, laat staan Lazy, of Lizzy… error. Dat zat er Dik in. De hardst feestende TNBK runners up ever komen nu naar het echte Kwalleballen. En hebben er zin in. De happy hardcore zat al in hun rock-‘n-pop mix lang voordat Joost Klein er groot mee werd. En ze stuiteren zo hard dat de wijzers ervan uitslaan. Maar je weet wat ze zeggen: mooi rood is niet lelijk.

https://www.zitrdikin.nl/


Red Devil - 17.07 - podium binnen

Recht uit de riolen van Eindhoven kroop de No Bullshit Rock ‘n Roll sensatie Red Devil. De kwalmodder zal hen zeker bevallen, geen stier te bekennen. Het zijn dan ook geen onbekenden,  Daarmee is het alleen niet veilig in de pit. Deze herriemakers uit Rock-City liggen op ramkoers. Span je nekspieren maar aan, want het headbang-kwartier is begonnen. 

https://www.red-devil.nl/


TNBK #2 buiten 17.59 - podium buiten

 Een van de winnaars van The Nights Before Kwalleballen 

Kerstbal - 19.02 - podium binnen 

Kent u die uitdrukking? Het leven is een kerstbal, je moet alleen zelf de boom opzetten. Dominee Gremdaat werd er groot mee. Net als deze Valkenswaardse kerstfetisjisten. Met wat spuitsneeuw en theelichtjes wordt hier een heel bedenkelijk feestje gevierd. Maar we zijn er blij mee, want na oneindig veel generale repetities op Kerstavond staan ze eindelijk op Kwalleballen. Hopelijk hebben ze niet te vroeg gepiekt.


Hang Jeugd & Hooligan Kwaajer 20.07 - podium buiten 

Hang Youth, da’s nou echt een prima bandje (als je hun website mag geloven). Ze zijn de schrik voor ieder politiek café met hun linkse praatjes. Voor ieder café als we eerlijk zijn. En voor het vestigingsklimaat in het algemeen. Gelukkig worden er geen zakken gevuld. Nou ja, op die van de oordoppen-verkoper na. De punksensatie van het vorig festivalseizoen laat Dommelen in tribute beven met hun gecentrifugeerde Memepunk, terwijl het meegereisde Hooligan Kwaajer een mislukte poging doet de orde te bewaken. Bob Marliedjes 21.01 - podium binnen


Who’s afraid of Red, Yellow and Green? Het was even wachten op zijn komst, maar beslist niet vergeefs: the King of Reggae is hier! We sluiten dit jaar af in een groot allesverzengend bad van liefde. Pakt allen vol warmte de hand van je buurvrouw, vlieg je buurman liefdevol om de hals. Droom van betere werelden en vier het leven. The Sun is Shining, als dat geen Kwalleballen is.

Wachten op later


Wil jij ook spelen op Kwalleballen 2025, 2026 of later (t-is dringen :-) ? 
Mail naar de programmeurs via ted@kwalleballen.nl of schrijf je in voor de wild-card competitie voor coverbands: The Night(s) before Kwalleballen. 

Oude programma's bekijken? Check dan alle bandjes die ooit op Kwalleballen speelden.