Navigation Menu

Programma 2018

10.02 uur Slagwerkgroep UNA
 
Zijn het Les Tambours du Bronx de Valkenswaard? Is het fusion-Slagerij van Kampen-Verberne? Nee, het zijn de kanonnen van de UNA die dit geweld veroorzaken. Geen olievatten of slagersmessen, maar niettemin bepaald geen eendagsvliegen. Ze speelden ooit eerder de ochtendtent vol. En voor iedereen die zich heeft laten strikken voor de Dorpsquiz geven ze kleine preview van nog heel veel meer moois op 25 en 26 mei in de Hofnar.
https://www.facebook.com/slagwerkgroepuna/

10.43 uur DJ Giel

In tegenstelling tot The Real Giel is onze DJ Giel nog lang niet voorbij zijn houdbaarheidsdatum. Deze oude vos verliest zijn haren nog niet, laat staan zijn streken. Ieder jaar gaat het 45-toeren vinyl door de dubro om het publiek van Kwalleballen te irriteren. Van Heino tot Humperdinck, er is geen ontkomen aan. Hij heeft beloofd geen strippers mee te nemen. De junior Gielekes kunnen dus weer veilig de honneurs waarnemen.

11.58 uur Brouwersgatse Hofkapel

Zonder enige twijfel de beste Kapel van de Kempen. Al tien keer stonden ze op ons affiche. Daarvan hadden zeker 7 keer ook echt toegezegd. En we hebben nog eens goed geteld, en wij komen uit op 3 no-shows, 2 afmeldingen en 2 overrompelende optreden. Toch jammer dat ze met Carnaval in Brouwersgat spelen. Want laten we eerlijk zijn, Dommelen bruist vooral in april :-)

13.06 uur Kapper van Gorp 


Zonder enige twijfel de op een na beste Kapel van de Kempen. Ook zij komen niet voor het eerst. De eerste keer stond menig oudere jongere in de rij voor nostalgische stinkbommetjes, trekrotjes en fopdrollen. Helaas voor hen kwam er vooral muziek uit. En hoe! Zo goed dat we oprecht geen verklaring hebben voor 13 jaar afwezigheid. Gelukkig repeteren ze op de Statie en hebben ze hun plek voor 2018 stoer geclaimd. Als je geschoren wordt moet je stilzitten zeggen ze. Maar niet bij Kapper van Gorp!


15.01 uur eerste wildcard TNBK 

Check programma van TNBK#1

15.46 uur tweede wildcard TNBK

Check programma van TNBK#2

16.28 uur Fritz & Danny 

Wie Mrs. Robinson aan Sweet Child O’ Mine is een Slick Motherfucker (excuse my Giel-speak). Zo bont mixen de Flying DeWaele Brothers ze nog niet door elkaar. Dat promo-ding op Youtube doet dus wonderen verwachten. Best of all, het is allemaal rete-akoestisch. Ga mee op deze tokkel-trip door de recente muziekhistorie met Fritz en Danny. Die hele Leo Blokhuis kan wel inpakken. Dit zijn de ware muziekprofessoren! 

 
https://www.facebook.com/dannyfritzduo/

17.23 uur Hillbilly Hayride

Gadver, dat klinkt wel heel erg als Rednecks from Trumpland. Niets is minder waar. Deze wieg stond gewoon in de Peel. En het buigzame katholieke Zuiden van ons kikkerland is alles behalve zo rechtlijnig als The Southern States. Daar komen de nummers trouwens wel vandaan. Old time originals, footstompin' bluegrass en zoetsappige hillbilly over gebroken harten, drank en ellende. Hoe vrolijk wil je het hebben. Voor deze toppers is het leven één groot aspergefeest. Ook al kun je daar geen beste jenever van stoken. They’re gonna raise a ruckus tonight! Yeeha. 


http://www.hillbillyhayride.nl/


18.21 uur Off Nie Dan

Waar Toon komt komt herrie. Vooral in de jurykamer. Maar net als in al die andere incarnaties is het weer herrie van een wonderlijke schoonheid. Wonderlijk ja! Want echt zingen is het niet. Hoe later op de avond, hoe scatman Toon. En die teksten. Tja, t’is natuurlijk geen Carnaval, maar deze meligheid is het hele jaar goed te verteren. Dat wordt weer lachen, en genieten, …. En dansen. Off nie dan.

19.04 uur Daniel Caldèras

Zo, dit jaar trekt Kwalleballen een lekker grote broek aan. We hebben de winnaar van RTL’s The Hit gestrikt! Daniel Caldèras speelt een dik jaar zijn Cosmic Blues en verraste al het publiek van Zwarte Cross, Paaspop, VVF en godbetert Festyland. Daar vertoefde ons eigen promoteam ook nog ooit, stiekem. Maar Daniel schaamt zich er niet voor. En waarom ook. Onze nationale songfestival-trots noemt hem de beste songwriter na Waylon. We moeten toegeven dat deze parafrasering aan de vrije kant is, maar het klinkt zo goed. Net als Daniel. Zelfs op spotify! Go Danny Go! 

https://www.facebook.com/calderasmusic/ 

19.57 uur Neil Diamond

We got him! De Lee Towers van het Wilde Westen komt naar Dommelen. Het jachtseizoen is dus vroeg geopend dit jaar. Na de bronstige blikken van Elvis, Tom Jones en Jim Morrison hebben we in dit #metoo jaar The Real Thing. #vrouwenmagneet #ladykiller het doet hem allemaal nauwelijks recht. Want eerst en vooral is hij een van de grootste songwriters en performers die we ooit kenden. En dat allemaal op die 10m2 in de Kwaltent. Dat belooft een Hot April Night. #trots #hopendathijnietafzegt #vierkeerisscheepsrecht

20.58 uur The Waterboys

Wat gebeurt er als je de Rage* uit de familie Heesterbeek haalt? Dan staat de Keltische Folk op. En we waarschuwen je vast. Want daar sta je dan, nietsvermoedend, genietend. En opeens is iedere druppel genuttigd gerstenat getransformeerd tot single malt. Uit het Schotse hoogland. Betovering overmeestert je. Je juicht. Je juicht harder. Je kijkt elkaar aan. Je schendt iedere belofte geen nieuwjaarssessie bandjes direct door te boeken naar het Kwalpodium. Je ziet de allerbeste afsluiter aller Kwaltijden optreden. Het publiek kijkt je aan. Dit moet gewoon gebeuren. 

 *) De Rage is overigens te bezichtigen tijdens de tweede TNBK Wil je spelen op Kwalleballen 2019? Mail naar de programmeurs via ted@kwalleballen.nl of schrijf je in voor de wild-card competitie voor coverbands: The Night(s) before Kwalleballen (opent oktober 2018). Oude programma's bekijken? Check dan alle bandjes die ooit op Kwalleballen speelden.