Navigation Menu

Inschrijving modderfestijn Kwalleballen weer geopend

 


Het Kwalleballen heeft deze week de inschrijving officieel opengegooid. Ieder jaren komen jong en oud, Valkenswirtsen en buitendorpsen, ‘gewone’ mensen en rugby’ers naar de Venbergseweg in Dommelen voor het spel om de zandzak op de drassige moddervelden. “Het is te hopen dat het grondwater de komende maanden nog wat daalt, anders wordt het een zware editie,” lacht mede-organisator Jovanka van Delft. Kwalleballen is dit jaar op zondag 14 april. 

>> Direct inschrijven....

1001 redenen

Er zijn 1001 redenen om mee te doen aan het leukste spel in de modder ooit. Voor wie nog twijfelt verzamelde de organisatie vorig jaar wat drijfveren bij de meest geestdriftige deelnemers. Wij schrijven mee: “Het is zo’n beetje de enige dag in het jaar waarop zoveel mogelijk volwassenen binnen georganiseerde chaos in de modder kunnen spelen.” jubelt Josje (35). “Iedereen moet het een keer gedaan hebben, dit moet op ieders bucket list staan” heet über-nestor Hans (64) twijfelaars welkom. “Door dat gekke spel en alle modder is iedereen de hele tijd blij en vrolijk” giechelt Gijs (15), een van de jongste veelspelers. “Je snapt het eigenlijk alleen als je een keertje hebt meegedaan” redeneert relatieve nieuwkomer Ruud (25). En “Toen ik werd gevraagd of ik mee wilde doen hoefde ik niet lang na te denken” twijfelde Tycho (11) geen seconde.

Matchings-service

Inschrijven kan via tinyurl.com/kwalleballen2024. Van Delft heeft nog een tip voor twijfelaars die nog niet zeker weten of ze een volledig team op de been krijgen. “Schrijf je gewoon in. Als je je team niet compleet krijgt dan kunnen wij meezoeken. We hebben in het verleden al heel wat halve teams succesvol gematcht tot hele teams. Sommige schreven een jaar later zelfs samen in. En als dat niet lukt kun je je inschrijving altijd weer intrekken, je zit nergens aan vast!”

Win actie

Kwalleballen vindt in ieder jaar wel een jubileum en zo is het dit jaar precies 2 x 11 jaar geleden dat de competitie voor iedereen werd opengesteld (eerder was het exclusief met Bloemencorso Buurtschappen, red.). Daarom ook nu weer een speciale win-actie voor alle deelnemers. Elk team dat meedoet maakt automatisch kans op een pitcher bier (18+) of schaal mini-frikandellen (<18). Teams die hun winkans willen vergroten kunnen andere teams uitdagen. Ieder team dat zich op aanbevelen van een ander team aanmeldt verdubbelt voor beide de winkans.