Navigation Menu

Persbericht : Zondag 10 april schijnt de zon over 30 jaar Kwalleballen

De modder is vers en nat, de zandzakken zijn gevuld, de velden wachten geduldig, de dweilkapel is geboekt, de feesttent is geveegd, de tap is geïnstalleerd en de warming up is geregeld. Alles staat klaar voor de 30e editie van Kwalleballen, de opening van het post-corona festivalseizoen in Valkenswaard op zondag 10 april aan de Venbergseweg in Dommelen. De twee avonden daarvoor spelen acht bands in café de Fantast tijdens de Nights before Kwalleballen (TNBK) om een ticket voor het Kwalpodium te bemachtigen.

“Leren ze het nu nooit,” klonk het vorige week nog vertwijfeld in het Valkenswaardse uitgaansleven. Ondanks twee jaar afwezigheid meende de organisatie het zich te kunnen permitteren enkele dagen via de VVV-borden een verkeerde locatie voor het evenement te promoten. “Je moet een beetje kunnen kwallen,” was bij navraag het kraakheldere commentaar van veldmeester Geert Wienholts. Het blijkt gewoon het vertrouwde terrein aan de Venbergseweg.

Programma

Vanaf 's ochtends 10 uur begint het feest voor alle leeftijden. Eerst sportief op het modderveld, vanaf drie uur muzikaal in en rond de feesttent. Na de finale van de wedstrijdpoule is het vanaf 1 over 3 tijd voor live-muziek met Rob de Nijscoman, Dinges, Normaal, DoMu brothers,  Wasko en de 2 TNBK-wildcards. Als vanouds veel talent van eigen bodem.

De eerste wedstrijden beginnen om 11 uur, de jeugdwedstrijden starten om 12 uur. Nog vroeger kun je al lachen om de halsbrekende toeren van de deelnemers tijdens de altijd bijzondere warming up. Welke spieren dit keer getraind worden is als altijd onbekend. Tijdens de wedstrijden volop vermaak op het veld. Natuurlijk de sportieve modderrugby-wedstrijden, volop kinderactiviteiten en muzikaal entertainment van DJ-duo Vandeurdraaiers, featuring DJ Chrissy C. en blaasgroep de Bacchanten.

Iedereen kan meedoen

Senioren met spijt die zijn vergeten aanmelden kunnen nog mailen naar joerie@kwalleballen.nl met als onderwerp “we wilden toch meedoen dit jaar”. Jongeren van 4 tot 17 jaar kunnen gratis kennismaken met Kwalleballen en kunnen zich nog gewoon last minute aanmelden via de site (www.kwalleballen.nl) of zondag op het veld vóór 12 uur. Dat mag zowel individueel, in kleine groepjes of als volledig team. De competitie wordt op de dag zelf samengesteld op basis van de belangstelling per leeftijdscategorie. Je speelt alleen tegen tegenstanders van gelijk kaliber. Daarnaast is er een springkussen, heerlijk Hoeve-ijs en de “Mudbusters”-tent waar naar hartenlust voor onze rekening maar eigen risico geknutseld en geschminkt wordt.

Night before Kwalleballen

Voordat het grote Kwalleballen begint is er weer twee “nachten” voorpret in café de Fantast tijdens de Nights before Kwalleballen. Jong en oud talent bindt de muzikale strijd aan om in een plek op het hoofdpodium op zondag. Slechts één ding dat hen bindt: ze spelen allemaal Trafassi’s monsterhit Wasmasjien. De bands die een gooi naar het Kwalpodium doen zijn CU@Sunrise, Sweet ‘n’ Sour, Out of Order en Ginless (vrijdag 8 april) en Zwartlap, Rocksauce, Lokotov Mocktail en Highway Orange (zaterdag 9 april). Voor meer info over het muzikale programma zie www.kwalleballen.nl.

 

0 reacties: