Navigation Menu

Jubileum-editie eert deelnemers eerste uur met Walking Kwalleballen

 

Het is alweer 30 jaar geleden dat er aan de Venbergseweg in Dommelen voor het eerst gekwallebald werd. In die tijd was het nog geen begrip, en wat het een feestje tussen bloemencorsobuurtschappen. Dat zou snel veranderen, en dit jaar vieren we al het 30e jaar sinds die allereerste editie. Om de spelers van het eerste uur te eren introduceren we nu samen met de ook jubilerende Rugbyclub The Vets het Walking Kwalleballen. 


“We mogen er niet op rekenen dat iedere vijftiger of zelfs zestiger die begin negentiger jaren de heilige modder betrad nu nog een stevige confrontatie met de geblokte lijven van de jeugd van tegenwoordig in confrontatie te komen.” Het is een hele mond vol voor de simpele verklaring: 30 jaar ouder geworden is het Kwalvirus niet per se gedoofd, maar het mag wel best wat rustiger aan. 


En dat rustiger aan wordt nu geregeld. Iedere rechtgeaarde sport kent het al: de walking variant. Voetbal, hockey, ja zelfs rugby, nee zelfs tennis, allen hebben ze hun senioren de afgelopen jaren omarmd. Alleen bij golf is de walking variant juist voor de jonkies, daar zitten de senioren in een golf buggy. En nu dus ook Kwalleballen. 


Nu inschrijven, aan de spelregels wordt gewerkt
Tegelijk, Kwalleballen zou Kwalleballen niet zijn als de ideeën zo snel zijn dat de werkelijkheid hen nog in moet halen. Ofwel, gisteren bestond het nog niet, vandaag kun je je inschrijven, en morgen wordt het spel vormgegeven. Het mag de pret niet drukken: eenmaal bedacht is het zeker dat we 10 april een volwaardige partij op de mat kunnen leggen. Dus aan eenieder die van Kwalleballen houdt (of nieuwsgierig is), maar zijn spieren of botten niet maar de jeugdigheid toekent die voor de standaard variant gewenst is, grijp je kans, en schrijf je in op www.kwalleballen.nl. Dat kan als volledig team (min. 5 personen), als individu, en alles wat er tussen inzit.