Navigation Menu

Kwalleballen start eigen panini-actie: spaar al je Kwalhelden

In aanloop naar het Kwalleballen op zondag 8 april is de organisatie een ludieke Panini-spaaractie gestart. Er zijn meer dan 3500 stickers van liefst 64 verschillende kwalhelden in omloop gebracht. De plaatjes zijn verkrijgbaar bij Sport- en ontmoetingscentrum de Belleman, Voetbalvereniging Dommelen, Hoeveijs, Du Commerce, Fantast en De Bel. Bovendien kun je zaterdag 24 maart je eigen Kwalheld worden als je het Kwalleballen promotieteam tegenkomt in de Valkenswaardse horeca. 

“In deze tijden van online promotie wilden we een lekkere ouderwetse fysieke campagne starten. En Nederlanders worden gek als ze iets kunnen sparen, hoe waardeloos of nutteloos ook. Dat konden we niet laten liggen. Bovendien hebben we meer dan 25 jaar historie, daar moet je wat mee willen doen.” Aldus Kwalpromotor Mark Dijkstra. 

Iconen en passanten
De Kwalhelden komen overigens soms uit onverwachte hoek. Natuurlijk zitten er iconen uit de Kwalhistorie tussen, zoals opvallende kampioenen (zoals FC Kansloos en het statushouders-team) en artiesten (zoals Ducktail en Ben Bakplaat). Daar blijft het echter niet bij. Dijkstra: “Kwalleballen is vooral ook het publiek. We zijn geworteld in de lokale gemeenschap. Menig bezoeker komt niet voor de wedstrijd of de muziek, maar voor de andere mensen die op Kwalleballen afkomen. Onze bezoekers zijn dan ook misschien wel de grootste Kwalhelden, en die ontbreken niet in de serie.”

De Kwalstickers kunnen verzameld worden op speciale verzamelposters die je hier kunt downloaden. Geen goede printer? Zorg dan dat je zaterdag 24 maart op stap gaat, dan worden de posters verspreid door het Kwalpromoteam en bij hen is vast een postertje los te peuteren. Je kunt je dan ook laten fotograferen met de Kwalhelden-lijst voor je eigen Panini-kaartje. En kun je daar niet op wachten, dan heeft deze actie toch ook een online variant. Via de facebook-pagina van Kwalleballen kun je in 2 klikken je profielfoto in een Kwalheld veranderen. 

Inschrijven nog mogelijk
Kwalleballen is op zondag 8 april aan de Venbergseweg in Dommelen. Meer informatie over deelname en het inschrijfformulier staat op www.kwalleballen.nl. Noteer ook alvast 6 en 7 april in je agenda voor The Nights Before Kwalleballen in café de Fantast, waar steeds vier coverbands proberen het ticket voor het hoofdpodium op zondag te bemachtigen.