Navigation Menu

Maar wij hebben Dommelsch win-actie voor Kwalleballen deelnemers


Vorige maand ontstond ophef toen het Eindhovens Dagblad groot opende met een artikel over de teloorgang van het merk Dommelsch Bier. Bij voetbalclubs, kroegen en zelfs de Hofnar verdween het oer-Valkenswaardse merk al van de tap. Een snelle poll van dezelfde krant leerde echter dat nog meer dan 70% van Valkenswaard de voorkeur geeft aan het Dommelse concibunaat van Hop en Mout. Reden voor het 25-jarige Kwalleballen om nadrukkelijk wel voor Dommelsch te blijven kiezen. En ze koppelen er meteen een win-actie voor deelnemers aan vast.


Schrijf je team snel in: http://kwalleballen.blogspot.nl/p/inschrijven.html

Gratis pitchers Dommelsch verloot
De inschrijvingen voor deelnemers zijn in volle gang. Er is al heel veel aanloop onder de jeugd. En ook de winnaars van vorig jaar kijken of ze een waardige titelverdediger kunnen samenstellen. De jubilerende organisatie heeft nu een extra ‘incentive’ in het leven geroepen. Onder de deelnemende teams in alle drie de categorieën senioren heren/gemengd, senioren dames, senioren rugbyérs/mannetjesputters wordt een pitcher bier verloot. “Onder het mom van “maar wij hebben nog wel Dommelsch!”, aldus een lachende voorzitter Ted van Hout. 


Ook bij het Kwalleballen is Jupiler met diverse voordelen aangeboden door de brouwer. “We proefden wel dat Jupiler hun voorkeur had. Maar ze waren ook heel eerlijk dat Dommelsch wel degelijk nog een optie was,” vertelt Van Hout. “Ik was niet bij de onderhandeling, en weet niet of er met extra kortingen gestrooid is. Daar zijn we ook wars van. We hebben gewoon onze eigen poll in het bestuur gehouden en die was anoniem. Op één dwarsligger na, maar die stemt altijd tegen de stroom in. Die zou nog Heineken op tap zetten. Gelukkig neemt niemand hem hierin heel serieus. Wij houden gewoon Dommelsch.”


Nu het martkaandeel van Dommelsch snel afkalft is de strijdbaarheid van Kwalleballen aandoenlijk. Gezien dat het aandeel Dommeslch in Brabant in twee jaar tijd kelderde van twaalf naar vijf procent is het de vraag of het Gallische Dommelsch-evenement in Bierland op lange termijn stand zal houden.