Navigation Menu

The nights before Kwalleballen met CMD All-star band, Mighty Mothersuckers, Down the Hatch, Jimi Hendrix, 18:15 en Check

Vrijdag 8 en zaterdag 9 april strijden 6 bands om 2 tickets voor het hoofdpodium van Kwalleballen. Beide avonden starten om 20 uur in café De Fantast in Valkenswaard. Natuurlijk zie je het beste dus ook echt op Kwalzondag wel. Toch leert de ervaring van inmiddels 5 jaar Night before dat je dit eigenlijk niet mag missen!



CMD All-star band
Onze jongste deelnemers spelen nog onder de naam van hun hoeder de muziekschool. Het is misplaatste bescheidenheid. Zonder officiële naam, en feitelijk een samenraping van 2, 3 misschien wel 4 beginnende bands. Het hield ze twee weken geleden niet tegen de Fantast te overdonderen. Nu al doen ze hun gooi naar eeuwige roem en het grote geld. Zoveel muzikanten hebben we nog nooit in één act gezien!
Mighty Mothersuckers
Al 23 jaar aan de macht en nog steeds trots op de kleinste podia. Dat is nog eens een Geuzen-instelling. Ze maken pret met stevige nummers. Internationale klassiekers krijgen  nieuwe Nederlandstalige teksten die passen als een oude jas. Met humor die het midden poogt te houden tussen André van Duin en Drs. P. en desondanks meermaals gierend uit de bocht vliegt. 

Down The Hatch
Ze zijn hét bewijs dat Kwalleballen geen lokaal feestje is. All the way from Vessem komen ze voor de tweede keer TNBK onveilig maken. Beetje Cruijffiaans om dan te roepen driemaal is scheepsrecht. Doen we dus ook niet. Liever roemen we de stoerste bio ever: I am about to drink this.; Let's all drink up. Let's toast. Oftewel.. Proost!!

Jimi Hendrix
Het is natuurlijk de goden verzoeken om god zelf te coveren. Dan heb je lef zullen we maar zeggen. Jimi zelf keer ernaar, zag dat het goed was en sprak de legendarische woorden: “Ik ben zo goed geïmiteerd, dat ik zelfs mensen mijn foutjes heb horen nadoen.” Deze jongens van de Herman Brood Academie er lak aan. En dat is dan weer onze mazzel. 
18:15
Kijk, dat is nu een kwestie van ambities. Je kruipt als jonge muzikanten bij elkaar. Eerst klikt het. En al snel merk je dat je samen ook nog best het nodige talent hebt. Je zoekt een bandnaam. Denkt: hoe laat repeteren wij ook alweer iedere woensdag? BAM, bandnaam geregeld. De carrière lonkt. Je doet een gooi naar het grote Kwalleballen. En dan mag de bio-schrijver ontdekken dat die naam niet alleen leuk, maar ook 100% on-googlebaar is. Het mysterie 18:15 is geboren.

Check
Wat doe je met je bucket-list als “voor de lol wat muziek maken” je startpunt en motto is? Je stapt in ieder cliché die de scene rijk is. Je droomt van meer, schrijft wat eigen nummers, beetje pop, beetje swing, beetje powerballad. Je wint de Nollie Dollie Band Battle 2015. En als klap op de vuurpijl speel je The Night before Kwalleballen aan gruzelementen. Check. Check. Check.