Navigation Menu

Inschrijvingen 24e Kwalleballen geopend

Sportieve modderrugby voor jong en oud op zondag 10 april Ben jij sportief, niet bang en af en toe wat varkensachtig? Dan is Kwalleballen jouw spel! Voor wie het de afgelopen kwart eeuw per abuis gemist heeft: het gaat om een soort van rugby in de modder. Gespeeld op omgeploegde maïsvelden aan de Venbergseweg in Dommelen. Zondag 10 april alweer voor de 24e keer. Het is niet voor watjes, maar je hoeft ook zeker geen meter in het vierkant te zijn om mee te doen. Bovendien ook geschikt voor de dames, en bovenal is het van alle leeftijden (vanaf 4 jaar). Meedoen? Meld je aan via www.kwalleballen.nl en daag je vrienden uit via de social media! Deelname tot 18 jaar is gratis. Voor de senioren kost het maar liefst een tientje per team. En voor wie dat zelfs te veel is, hebben we een Early Birds actie: inschrijven voor 1 maart is gratis deelname!

Daag je vrienden uit
Als je hebt ingeschreven, deel het dan even op je facebook, twitter, whatsapp, instagram of snapchat. Zo weten je vrienden meteen dat ze bulderend van het leedvermaak langs de lijn kunnen postvatten. En die paar “bikkels” in je netwerk weten dat ze ook snel kunnen inschrijven om dabbend in de modder je sportieve oren te wassen. Uiteraard tellen de ouderwetse weddenschappen in de kroeg ook nog steeds. Net als vorig jaar kunnen alle Kwalleballers vooraf profiteren van 3 gratis Kwaltrainingen, verzorgd door Rugbyclub the Vets (op drie donderdagen voor het Kwalleballen, vanaf 19.30 uur).

Senioren opnieuw kiezen voor de knikkers of voor de lol

De afgelopen jaren stroomde de jeugd toe naar een snel uitdijende aspirantencompetitie. Uiteraard kunnen ook de oude bokken (18+) nog gewoon meedoen aan Kwalleballen. Net als vorig jaar met aparte poules voor de teams die semi-serieus de strijd aan willen gaan en zij die alleen voor de lol, en vooral voor de dorst meedoen.

In een speciale wedstrijd-klasse kunnen alle veredelde rugbyteams en andere mannetjesputters met grote eerzucht terecht. Let wel! Ook hier gaat het om plezier en sportiviteit.

Iedereen die genoeg heeft aan wat stramme spieren en een vuil pak kan zich inschrijven voor de leut-klasse (in beschaafd Nederlands heet dat gewoon de recreanten poule.)

Kwalleballen voor scholieren
Jongeren kunnen bij het Kwalleballen altijd gratis meedoen. Voor Aspiranten A (16/17 jr),  Aspiranten B (14/15 jr) en Aspiranten C (12/13 jr), wel graag vooraf aanmelden. Daarnaast hebben we MiniKwalleballen voor als je op de basisschool zit (tot 12 jaar). Je kunt vooraf via de site aanmelden, maar ook op de dag zelf kun je je tot 12 uur op het veld melden. We laten alleen teams van gelijke sterkte tegen elkaar spelen. Je kunt als individu aanmelden of als team.

Leer 5 speciale SuperKwal trucs bij The Vets
Net als vorig jaar heeft Rugbyclub The Vets een cadeautje voor iedere kwalleballer (m/v) vanaf 15 jaar. Je kunt 3x gratis een speciale Kwaltraining volgen bij the Vets. En train je team een beetje fanatiek mee, dan heb je zo maar opeens een gratis kannetje bier of limo in de Vets-kantine gespaard. Met een op maat gemaakt kwalprogramma leer je de 5 belangrijkste Kwal trucs.
De trainingen zijn op drie donderdagen voor het Kwalleballen om 19:30 uur bij Rugbyclub The Vets op Sportpark Den Dries in Valkenswaard.

Overige kwaldata
Noteer alvast 8 en 9 april in je agenda voor The Nights Before Kwalleballen, waar steeds vier coverbands proberen het ticket voor het hoofdpodium op zondag te bemachtigen.