Navigation Menu

Archief: Programma 2011

Vanaf 1 over 3 barst het feest in de tent pas echt los.

Geen tipje van de sluier, geen vage verwijzingen, geen dolle suggesties, gewoon the real stuff. Vijf topbands voor de prijs van 0. Want ook in 2011 gratis toegang en lage bierprijzen. Da's ook Kwalleballen. Zeker in crisistijden. En vergeet Ben's Gastronomische avonturen niet!

Toets CTRL-P voor je eigen programma.

15.01 Pocket Full of Blues (Blues as it should be) - facebook
16.23 Vrienden van Tjeu (Kei goei nieuwetijds Brabantstalig bandje) - facebook
17.56 Skalala (Skanking Party Band) - facebook
19.18 Rob de Nijscoman (History Repeating)
20.46 Pink Floyd (Wish you were here)

15.01 Pocket Full of Blues
In 2011 komt het Kwalleballen met gratis oorpluggen. 5 jaar geleden mochten ze de Kwalnacht nog weemoedig afsluiten. De intensiteit van toen hebben ze nu nog, maar het gaat wel drie maten harder en sneller. Vuige Blues waarmee de afstand tussen de Missisippi-Delta en de krochten van het Londen uit de tijden van John Mayall fluitend wordt overbrugd. Gooi over die mix een gezond sausje 2.0-credibility en je hebt een Pocket Full of Blues. Bereid en opgediend met liefde: Blues as it should be!

16.23 Vrienden van Tjeu
De koning en keizer van de woordgrap komt naar Kwalleballen. Mogen wij dan ook even? Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig. Beter een goede buur dan een verre vriend. Vriendschap is een illusie. En dat allemaal louter voor het goede doel. Ze zeggen dat de vrienden van Theus ook komen. Zelfs over d’n Urste Valkenswirtse Amuse-Baseball wordt gefluisterd. We gaan het zien. Maar neem uw Brabants woordenboek mee, anders mis je ruim de helft van dit kei goed nieuwetijds Brabantstalig bandje.

17.56 Skalala
Vrees niet, dit is niet de ska-versie van Sieneke! Weliswaar gaat deze feestband ook niet uit je kop, maar het rockt, stuiters, blaost en skankt vele malen harder. Nadat het kwalpubliek vorig jaar nog voorzichtig kennismaakte met de walking-bass gaan nu werkelijk álle ska-remmen los. En daar gaan we allemaal weer. De zwart-wit geblokten vooraan in de wedstrijd wie het hardste kan. Pierre Kartner eat your heart out! Skalalie Skalala.

19.18 uur Rob de Nijscoman
Gelukkig is het altijd lente bij het komen van de Kwalleballententen….. De zon hebben we nodig want Hoeve-ijs krijgt weer eens serieuze concurrentie dit jaar. Maar met 20 graden en een hemel van wolken vrij is er markt genoeg voor Rob de Nijscoman. De tandartsassisente van Peter de Koning staat overigens hopelijk niet op het Kwalrepertoire van deze stoere mannen. Na acht jaar terug op het podium van het Kwalleballen. Het losgeslagen publiek maakt zich op voor het grootste meezingfeest sinds tijden: Het Groot Nederlands Zangboek. Speciaal omdat het café van Marton op carnavalszaterdag nu toch echt te klein wordt!

20.46 uur Pink Floyd
Wil je in stijl afsluiten, bel dan Jan van Delft. Deze Valkenswaardse hippie grossiert in nostalgische psychedelica-tributes van hoge kwaliteit. Ze zeggen dat als je je de Sixties herinnert, dat je er niet bij was. Wij zetten een goede fles wijn op de eerste bezoeker die deze stelling logenstraft waar het de afsluiting van Kwalleballen 2011 betreft. Open je geest en vlieg mee op de betovering van Pink en zijn mannen. Denk aan je lief en zing hartgrondig gemeend mee: wish you were here. Kijk dan links van u, en weet dat jij die fles wijn niet gaat winnen wanneer je haar recht in de ogen kijkt. Loop dan naar de bar, en bestel de allerlaatste! Shine on you crazy diamonds! We all love you.