Navigation Menu

Over Kwalleballen

Wij zijn Kwalleballen - "Een beetje vies, maar wel lekker"

Kwalleballen [ spel ] - een soort rugby, maar dan op een omgeploegd en kletsnat maïsveld. Sportiviteit en plezier staan hoog in het vaandel bij organisatie en bij de deelnemers. De regels van het spel zijn simpel. Wie het meest scoort wint. En scoren doe je door de natte, loodzware zandzak in de waterbak van de tegenstander te gooien of er met zak en al in te vallen. "Een beetje vies, maar wel lekker," volgens een deelnemer. De organisatie kan het beamen, want ieder jaar blijven ze zitten met een enorme stapel afgedankte kleren en schoenen. Te vuil om te wassen, heet het dan.

Kwalleballen [ evenement ] - een 3-daags evenement in Valkenswaard (NB). Het wordt meestal de derde zondag in april georganiseerd aan de Venbergseweg in kerkdorp Dommelen. Tot 15.00 uur wordt er gestreden om de Kwalbokaal, daarna start het muziekfestival. Ieder jaar 7 tot 9 lokale en regionale topbands. En de toegang, die is altijd gratis!

Voorafgaand wordt twee avonden The Night Before Kwalleballen georganiseerd in café de Fantast. Twee keer vier coverbands strijden om de wildcards voor het hoofdpodium op de Kwalzondag.

Kwalleballen [ organisatie ] 

Stichting Kwalleballen
[ e ] - info@kwalleballen.nl
[ t ] - Twitter @kwalleballen
[ f ] - Facebook.com/kwalleballen
[ p ] - Zandbergstraat 17, 5555 LA, Valkenswaard