Navigation Menu

Programma 2018 - archief

10.02 uur Slagwerkgroep UNA
 
Zijn het Les Tambours du Bronx de Valkenswaard? Is het fusion-Slagerij van Kampen-Verberne? Nee, het zijn de kanonnen van de UNA die dit geweld veroorzaken. Geen olievatten of slagersmessen, maar niettemin bepaald geen eendagsvliegen. Ze speelden ooit eerder de ochtendtent vol. En voor iedereen die zich heeft laten strikken voor de Dorpsquiz geven ze kleine preview van nog heel veel meer moois op 25 en 26 mei in de Hofnar.
https://www.facebook.com/slagwerkgroepuna/

10.43 uur DJ Giel

In tegenstelling tot The Real Giel is onze DJ Giel nog lang niet voorbij zijn houdbaarheidsdatum. Deze oude vos verliest zijn haren nog niet, laat staan zijn streken. Ieder jaar gaat het 45-toeren vinyl door de dubro om het publiek van Kwalleballen te irriteren. Van Heino tot Humperdinck, er is geen ontkomen aan. Hij heeft beloofd geen strippers mee te nemen. De junior Gielekes kunnen dus weer veilig de honneurs waarnemen.

11.58 uur Brouwersgatse Hofkapel

Zonder enige twijfel de beste Kapel van de Kempen. Al tien keer stonden ze op ons affiche. Daarvan hadden zeker 7 keer ook echt toegezegd. En we hebben nog eens goed geteld, en wij komen uit op 3 no-shows, 2 afmeldingen en 2 overrompelende optreden. Toch jammer dat ze met Carnaval in Brouwersgat spelen. Want laten we eerlijk zijn, Dommelen bruist vooral in april :-)

13.06 uur Kapper van Gorp 


Zonder enige twijfel de op een na beste Kapel van de Kempen. Ook zij komen niet voor het eerst. De eerste keer stond menig oudere jongere in de rij voor nostalgische stinkbommetjes, trekrotjes en fopdrollen. Helaas voor hen kwam er vooral muziek uit. En hoe! Zo goed dat we oprecht geen verklaring hebben voor 13 jaar afwezigheid. Gelukkig repeteren ze op de Statie en hebben ze hun plek voor 2018 stoer geclaimd. Als je geschoren wordt moet je stilzitten zeggen ze. Maar niet bij Kapper van Gorp!


15.01 uur eerste wildcard TNBK - Chicks before Dicks15.46 uur tweede wildcard TNBK - Domu Brothers

Check hele programma van TNBK 2018 onderaan deze pagina

16.28 uur Fritz & Danny 

Wie Mrs. Robinson aan Sweet Child O’ Mine is een Slick Motherfucker (excuse my Giel-speak). Zo bont mixen de Flying DeWaele Brothers ze nog niet door elkaar. Dat promo-ding op Youtube doet dus wonderen verwachten. Best of all, het is allemaal rete-akoestisch. Ga mee op deze tokkel-trip door de recente muziekhistorie met Fritz en Danny. Die hele Leo Blokhuis kan wel inpakken. Dit zijn de ware muziekprofessoren! 

 
https://www.facebook.com/dannyfritzduo/

17.23 uur Hillbilly Hayride

Gadver, dat klinkt wel heel erg als Rednecks from Trumpland. Niets is minder waar. Deze wieg stond gewoon in de Peel. En het buigzame katholieke Zuiden van ons kikkerland is alles behalve zo rechtlijnig als The Southern States. Daar komen de nummers trouwens wel vandaan. Old time originals, footstompin' bluegrass en zoetsappige hillbilly over gebroken harten, drank en ellende. Hoe vrolijk wil je het hebben. Voor deze toppers is het leven één groot aspergefeest. Ook al kun je daar geen beste jenever van stoken. They’re gonna raise a ruckus tonight! Yeeha. 


http://www.hillbillyhayride.nl/


18.21 uur Off Nie Dan

Waar Toon komt komt herrie. Vooral in de jurykamer. Maar net als in al die andere incarnaties is het weer herrie van een wonderlijke schoonheid. Wonderlijk ja! Want echt zingen is het niet. Hoe later op de avond, hoe scatman Toon. En die teksten. Tja, t’is natuurlijk geen Carnaval, maar deze meligheid is het hele jaar goed te verteren. Dat wordt weer lachen, en genieten, …. En dansen. Off nie dan.

19.04 uur Daniel Caldèras

Zo, dit jaar trekt Kwalleballen een lekker grote broek aan. We hebben de winnaar van RTL’s The Hit gestrikt! Daniel Caldèras speelt een dik jaar zijn Cosmic Blues en verraste al het publiek van Zwarte Cross, Paaspop, VVF en godbetert Festyland. Daar vertoefde ons eigen promoteam ook nog ooit, stiekem. Maar Daniel schaamt zich er niet voor. En waarom ook. Onze nationale songfestival-trots noemt hem de beste songwriter na Waylon. We moeten toegeven dat deze parafrasering aan de vrije kant is, maar het klinkt zo goed. Net als Daniel. Zelfs op spotify! Go Danny Go! 

https://www.facebook.com/calderasmusic/ 

19.57 uur Neil Diamond

We got him! De Lee Towers van het Wilde Westen komt naar Dommelen. Het jachtseizoen is dus vroeg geopend dit jaar. Na de bronstige blikken van Elvis, Tom Jones en Jim Morrison hebben we in dit #metoo jaar The Real Thing. #vrouwenmagneet #ladykiller het doet hem allemaal nauwelijks recht. Want eerst en vooral is hij een van de grootste songwriters en performers die we ooit kenden. En dat allemaal op die 10m2 in de Kwaltent. Dat belooft een Hot April Night. #trots #hopendathijnietafzegt #vierkeerisscheepsrecht

20.58 uur The Waterboys

Wat gebeurt er als je de Rage* uit de familie Heesterbeek haalt? Dan staat de Keltische Folk op. En we waarschuwen je vast. Want daar sta je dan, nietsvermoedend, genietend. En opeens is iedere druppel genuttigd gerstenat getransformeerd tot single malt. Uit het Schotse hoogland. Betovering overmeestert je. Je juicht. Je juicht harder. Je kijkt elkaar aan. Je schendt iedere belofte geen nieuwjaarssessie bandjes direct door te boeken naar het Kwalpodium. Je ziet de allerbeste afsluiter aller Kwaltijden optreden. Het publiek kijkt je aan. Dit moet gewoon gebeuren. 

 *) De Rage is overigens te bezichtigen tijdens de tweede TNBK 

4 knallers, 1 ticket voor de Kwalzondag. Mis het niet!!
Kwabaal
ZATERDAG 7 APRIL - 20.30 – 21.15
Helemaal uit Limburg komen deze rasmuzikanten naar Brabant. Gewapend met toeters en bellen komen ze Ska brengen. Kwalleballen is liefhebber van Ska. Dat danst altijd zo lekker, in de stralende zon, op Kwalzondag. Misschien kan Kwabaal op de Statie al de zon laten schijnen. Kwabaal en Kwalleballen klinken 

in ieder geval al als een match made in heaven. Schitterend!

Je Denkt Zeker Dat Je Hardcore BandZATERDAG 7 APRIL - 21.45 – 22.30 Nou, af en toe wel. Af en toe kunnen wij wel losgaan op de heetste gabberplaten. Lekker hakken, stevig dampen, daar zetten wij ons biertje wel voor opzij. Doe je trainingspak aan en scheer je koppie kaal, want dit feest gaat losbarsten. Kwalleballen is zelf geboren en opgegroeid in de jaren ’90, dus het is heerlijk om na 25 edities weer terug te keren naar de roots. Hardcore vibes uit Breda, yeah!

Domu Brothers

ZATERDAG 7 APRIL - 23.00 – 23.45

Als je op zaterdagavond het liefst met je klasgenoten gaat studeren, dan wordt je snel bestempeld als nerd. Maar bij deze studenten ziet dat er toch een stuk anders uit! Ze leven voor de muziek, en ze leren voor docent muziek. Met Carnaval kwamen ze stiekem al in de Fantast sfeer proeven en natuurlijk lieten ze toen ook echte Kwaltattoos zetten. Wij houden van dit enthousiasme en van deze overgave en wij zijn dus volledig klaar voor deze spetterende, strakke, swingende show!

Rank & File

ZATERDAG 7 APRIL - 00.15 – 01.00 

In 2015 boekte Endemodder Entertainment deze band voor op het beroemde Kwalpodium. En dat stemde menig Kwalleballer tevreden. De modderige lijven gingen los in de daverende moshpit, headbangend op snelle rap; kortom een groot feest. De band zou graag nog een keer in de stuivende tent staan, dus leek een deelname aan The Night Before een strak plan. Vinden wij ook. Nu al zin in die Wasverzachter!

4 knallers, 1 ticket voor de Kwalzondag. Mis het niet!!


18:15
VRIJDAG 6 APRIL - 20.30 – 21.15


De heren van 18:15 lijken misschien nog jong, maar zijn ervaren rotten bij The Night Before. Dit podium kennen ze op hun duimpje. De powerslide van de onnoemelijk enthousiaste zanger staat in ieders geheugen gegrift. Natuurlijk glijdt het podium op zondag veel beter, dus kijken of 18:15 het daar nog eens mag showen! Eerder wisten ze de Kwaljury in te pakken, dus grote kanshebber!

WOOD.

VRIJDAG 6 APRIL - 21.45 – 22.30
Moderne metal. Onder de naam WOOD. Geen flauwekul, gewoon echt goede muziek. Ze omschrijven zichzelf als een beetje vreemd, maar wel catchy en laat dat nou eens perfect bij Kwalleballen passen! Ze zullen vroeg moeten vertrekken om de files op de A58 voor te zijn, want deze muzikanten komen helemaal uit Breda. En al het goeds komt uit Breda, wittewel-wittenie? Dit kan niet misgaan!

Chicks Before Dicks

VRIJDAG 6 APRIL - 23.00 – 23.45
Met deze bandnaam is de aandacht van alle heteroseksuele mannen getrokken. Maar die aandacht kunnen deze dames ook vasthouden. Man, man, man, wat een powervrouwen op dat podium. Alleen maar vrouwen? Ja, alleen maar vrouwen. De emancipatie reikt hier zo ver dat de ladies niet eens meer mannen nodig hebben. Vorig jaar deden ze nog mee met een set van Florence and the Machine, nu brengen ze een ode aan alle rockchicks die de muziekindustrie heeft voortgebracht. Leipe shizzle!

SmegmaticS

VRIJDAG 6 APRIL - 00.15 – 01.00

Smeer je keel, pak je dansschoenen en vat een biertje in uw hand. SmegmaticS; de vrees van iedere artiest, maar de droom van iedere festivalganger. Hoewel trouwe fans spreken van de lelijkste band allertijden, kunnen wij niet wachten op dit optreden. Hits van alle tijden worden uitgekleed, bewerkt en in een vlotter pak gehesen. Het lijkt verdorie wel Carnaval! Met hun onweerstaanbare punk kunnen ze van iedere bijeenkomst een dampend feest maken. #zinin
 
0 reacties: