Navigation Menu

Programma 2016 - archief


18.15 (Wildcard TNBK)15.01 uur – Oost Podium
Kijk, dat is nu een kwestie van ambities. Je kruipt als jonge muzikanten bij elkaar. Eerst klikt het. En al snel merk je dat je samen ook nog best het nodige talent hebt. Je zoekt een bandnaam. Denkt: hoe laat repeteren wij ook alweer iedere woensdag? BAM, bandnaam geregeld. De carrière lonkt. Je doet een gooi naar het grote Kwalleballen. En dan mag de bio-schrijver ontdekken dat die naam niet alleen leuk, maar ook 100% on-googlebaar is. Het mysterie 18:15 is geboren.


UB40 ± - 15.46 uur – Zuid Podium

Het kon niet uitblijven. Ruim 8 jaar zitten we nu in de crisis, niks gek dus dat eindelijk een buts werkloze muzikanten aankloppen bij het gemeentelijk aalmoezenloket. En met succes. De hits van weleer klinken oud en belegen, maar met wat frisse moed is het toch prima te bedansen. Grootste verrassing is de verschijning van good old Chrissie Hynde. In het echie nooit opgevallen dat die zo geilde op onze Ali. Het maakt van I Got You Babe wel een ervaring om niet rap te vergeten.


Bnouk – 16.32 uur – Oost Podium

Het kleine zusje van Anouk is allang groot. De rij ex-vriendjes is weliswaard korter en ze hebben geen halve basisschool aan kinderen te voeden, maar verder zijn het ook gewoon vijf crazy bitches met een attitude. En een groot talent voor muziek. Als fervente Anouk-haters bij het Kwalleballen smolten we toch voor de charmes voor deze Valkenswaardse topwijven. Goed, ze blijven van niemand, maar dat wil niet zeggen dat er niets te genieten valt. 


Mighty Mothersuckers (Wildcard TNKB) – 17.18 uur – Zuid Podium
Al 23 jaar aan de macht en nog steeds trots op de kleinste podia. Dat is nog eens een Geuzen-instelling. Ze maken pret met stevige nummers. Internationale klassiekers krijgen  nieuwe Nederlandstalige teksten die passen als een oude jas. Met humor die het midden poogt te houden tussen André van Duin en Drs. P. en desondanks meermaals gierend uit de bocht vliegt. 


Fantast Tribute – 18.03 uur – Oost Podium

25 jaar Fantast verdient natuurlijk heel veel meer dan een Kwal-schildje aan de gevel.


Topsterren van het Kwalleballen Marton en Jaap kregen volledige carte blanche om hun uurtje mainstage te vullen. Wordt het helemaal nieuw, een potpourri van oude succesnummers, de derde poging om een Elvis-set tot een goed einde te brengen, Hazes, van het Groenewoud of het lang verwachte duet van Tom Jones met Eddie Vedder? Met een beetje pech wordt gewoon Onroerend Goed weer eens van stal gehaald. Wie zal het zeggen.

>>>>> Stop de persen: er is nieuws over de Fantast Tribute. De oorspronkelijke plannen gaan een jaartje de ijskast in. Ongetwijfeld om er volgend jaar alsnog uit te komen. Een oplossing is snel gevonden. De gelouterde mannen van Heart and Soul vullen het niet te vullen gat. Niet gek, want über-Fantastenaar Marton zong recent nog Kleine Jongen met deze grote mannen tijdens de Avond voor de Verdraagzaamheid. En tijdens de after-party drie weken later in de Fantast lieten ze onze Kwalleballende Boys from Eritrea enthousiast swingen. Misschien ook maar beter zo! >>>>>>

Guuz Meeuwiz – 18.47 Zuid Podium

Echte muziekliefhebbers mogen even hun nuffige neus ophalen voor de man die Brabant zijn eigen volkslied teruggaf. Want tja, ondanks de hippe Z wordt dit dus über-traditioneel dansen en meeblèren met een zachte G. Alle hits hobbelen voorbij, en het fanpubliek hobbelt er handen-op-schouders-de-polonaise-dansend erachteraan. Wij zijn maar naar één ding benieuwd: hoe hard schijnt de zon als Guuz zijn ‘t-dondert-en-‘t-bliksemt regendans inzet. 


Brabo Disco Sjo 19.36 uur – Oost Podium

Wordt dit het ultieme Disco Inferno waar Kwalleballen al 24 jaar naar hunkert? Ben maar niet bang, de Brabo Disco Sjo houdt het cool. Dat worden volvette discoklassiekers met een Brabantse tongval. Dankzij tal van eerdere incarnaties behoren ze bij de podiumdinosauriërs van ons podium. Bekend van de absurdistisch-komische hersenspinsels van zanger Heezer Toon, berucht om de harde kern van Diehard-followers. 

Ladies of Soul – 20.14 uur – Zuid Podium

Het kan verkeren. Ooit scoorde je een dikke hit met de betere helft van de Eurythmics, won je bijna het songfestival, of mijn part de beste zangeres van Nederland. En dan is daar opeens dat gapende gat van bijna vergetelheid. Je probeert nog een juryplek of een naveljurk. Maar toch, de stilte roept. Dan denk je aan de Toppers, zoekt wat soulmates en verkoopt opeens de Ziggo uit. En voor je het weet staat de betere en jongere versie van jezelf de show te stelen op godbetert het Kwalleballen. Moet je zien!

https://www.facebook.com/events/972958329438584/

The Who - 20.57 uur – Oost podium

See me, feel me, touch me, heal me. Maar gehoord worden mag het ook. Krap een weekje voor de 3-daagse Grande Finale in de Hofnar staan de gestripte Tommies op het podium van Kwalleballen. Het top-combo, zonder decor, zonder acteurs, maar met een heel stevig potje jaren zeventig stadion-rock. Wordt het doldwaze rit met de Magic Bus of blijven ze trouw aan de Pinball Wizard. Wij weten het nog niet. Net zo min als hoeveel molenwieken en kapotgeslagen gitaren Substitute-Pete gaat laten zien. 

Runners up TNBK

CMD All Stars
Onze jongste deelnemers spelen nog onder de naam van hun hoeder de muziekschool. Het is misplaatste bescheidenheid. Zonder officiële naam, en feitelijk een samenraping van 2, 3 misschien wel 4 beginnende bands. Het hield ze twee weken geleden niet tegen de Fantast te overdonderen. Nu al doen ze hun gooi naar eeuwige roem en het grote geld. Zoveel muzikanten hebben we nog nooit in één act gezien!

Down The Hatch
Ze zijn hét bewijs dat Kwalleballen geen lokaal feestje is. All the way from Vessem komen ze voor de tweede keer TNBK onveilig maken. Beetje Cruijffiaans om dan te roepen driemaal is scheepsrecht. Doen we dus ook niet. Liever roemen we de stoerste bio ever: I am about to drink this.; Let's all drink up. Let's toast. Oftewel.. Proost!!

Jimi Hendrix
Het is natuurlijk de goden verzoeken om god zelf te coveren. Dan heb je lef zullen we maar zeggen. Jimi zelf keer ernaar, zag dat het goed was en sprak de legendarische woorden: “Ik ben zo goed geïmiteerd, dat ik zelfs mensen mijn foutjes heb horen nadoen.” Deze jongens van de Herman Brood Academie er lak aan. En dat is dan weer onze mazzel. 

Check
Wat doe je met je bucket-list als “voor de lol wat muziek maken” je startpunt en motto is? Je stapt in ieder cliché die de scene rijk is. Je droomt van meer, schrijft wat eigen nummers, beetje pop, beetje swing, beetje powerballad. Je wint de Nollie Dollie Band Battle 2015. En als klap op de vuurpijl speel je The Night before Kwalleballen aan gruzelementen. Check. Check. Check.


0 reacties: