Navigation Menu

Programma 2012 - archief


UNA Jeugdorkest & Slagwerkgroep - 11.32 uur
Men neme een hoop toeters en bellen. Dit meng je met een toefje gezond talent. Je zet er een gepassioneerd dirigent voor. En je krijgt een spektakel dat niet eerder zo nadrukkelijk met de voeten in de modder heeft gestaan. De jeugd doet een reprise van hun concert van 13 april in de Senaat. De slagwerkers doen een generale voor hun concerten op 18 en 19 mei in de Hofnar. Beiden beloven show. Ze zullen ook wel moeten, want ze spelen overdag. In volle concurrentie met de wedstrijden op het veld.

JayDee Brassband - 15.01 uur
Kwalleballen vernieuwt, dus waarom geen New Orleans Brassband op het Kwalleballen podium? Pretenties genoeg. Want deze 8 mannen uit de provincie onderhouden een mooi internationaal image. Een hele site in het Engels, toe maar. Als ze op het podium maar geen Latijn spelen. Gezien de geuzennaam “one of the leading jazzbrassbands in Europe” zit dat wel goed. Oprichters Joep en Daan speelden al hip met fonetische initialen voordat MDNA haar trendgevoelige invalletje had. Leidt dat allemaal ergens toe? Jazeker, na een tournee door Ierland, Duitsland en Zwitserland, leidt dat eindelijk naar het befaamde Kwalpodium.

Wildcard The Night before Kwalleballen - (Z)Ode aan de Dijk - 16.17 uur  
De ultieme gok. Gooi op Facebook en Twitter een oproep aan coverbands. Een avondje spelen in een bomvolle Fantast. De winnaar gaat door naar het hoofdpodium. Onze jonge publiek warmt alvast op, de oudjes stellen zich tevreden met de brille op de dag zelf. Enkeltje succes zou je zeggen. Maar voorlopig vooral afwachten met gekruiste vingers en de billen bij elkaar.

Spandex – 17.42 uur
Over smaak valt niet te twisten. Gelukkig is dat bij Spandex niet nodig. Voor en tegen ligt zo mijlenver uit elkaar dat iedere discussie zinloos is. Jaren 80 glamrock van Bon Jovi tot Europe, met een vleugje Aerosmith. Alles uitbundig verpakt in kekke spandex pakjes (google tip!). Als de muziek maar bijna zo strak is als de broekjes wordt dit dé verrassing van 20 jaar Kwalleballen. Tweede tip? Zorg dat je je eerste lichte roes bereikt hebt. Want Spandex kun je beter niet innemen op de nuchtere maag.

Folkaholics – 19.17 uur
De grote liefde van Kwalleballen heet nog steeds stuiterende amuse-billy. Maar bij afwezigheid van onze grote helden dansen we heerlijk weg op onze tweede passie. We’re into Folk, en dat is zeker niet second best. En nergens is de Folk zo lollig, of zo nat, als bij de Folkaholics. De Whiskey Stroomt als bij een Feestje van the Pogues. Dat werk dus! Ze veroverden het Kwalpodium 5 jaar geleden op hun zelfbenoemde geiten-wollen-sloffen. Voor ons jubileumfeestje komen ze graag de bierkranen nog eens open zetten. Het worden misschien geen zeven dagen, maar wat zullen we drinken, wat een dorst.

Tom Waits – 20.53 uur
Hij komt! De nachtburgemeester van de Statie in zijn favoriete incarnatie. De gevooisde stem die ieder hart doet smelten. De man die er in zijn eentje voor gezorgd heeft dat in Valkenswaard niemand meer denkt dat Jersey Girl een Springsteen-compositie is. Een Sloeber in hart en nieren. Volgens sommigen bestaat hij niet echt. Een soort Sinterklaas voor volwassenen. Toch is hij al jarenlang de illegale afsluiter van het Kwalleballen. En nu, speciaal voor de 20e keer Kwalleballen eindelijk officieel op het affiche. Met een volledige setlist. DIT…MAG…JE….NIET….MISSEN!!!

Runner’s up TNBK 2012
The Seasons
Ambers Autumn                  
Sista DewMiddagprogramma
DJ Giel
AbFab Flushes

0 reacties: