Navigation Menu

Programma 2010 - archief


Rockking - 15.01 uur
U hoort het goed, we hebben het hier niet bepaald over de King of Pop. Zoetgevooisd gekweel is aan Rockking niet besteed. Pop is dood, en niet zo'n beetje ook. Ooit, toen in "de jaren 70 underground" hammonds nog overstuurden, gitaren huilden en bassen donderden, werd er zeg maar nog echte muziek gemaakt. En juist onder die stoeptegel graaft Rockking zijn klassiekers bij elkaar. De ronkende buizenbrij stormt zonder voorbehoud door het trommelvlies om zich blijvend in het lange geheugen te nestelen. Wie dacht dat muziek mooi moest zijn blijft beter thuis. Rockking heropent oude registers. Met geweld!


BeeShe's - 16.23 uur
Staying Alive had natuurlijk al jaren hét anthem van alle doorgewinterde Kwalleballers moeten zijn. Als de overlevenden zonder modderresten onder de douche uitkomen staan de BeeShe's net klaar om hun gehoorstest over het publiek uit te storten. Alle discokrakers komen voorbij voor het publiek dat ook de hoge tonen nog aankan. Echter, hier zijn het niet de te strakke broeken maar het vrouwelijk gebrek aan testosteron dat de knijpende piepstemmetjes veroorzaakt. You should be dancing!

LQR - 17.36 uur
Aan testosteron geen gebrek bij de drinkebroeders van LQR (spreek uit als liquor, ja die van 40%). De relevantie van hun folkrock kan vorig jaar niemand ontgaan zijn. Ze staan in een mooie kwalfolktraditie van Publiners en Folkaholics, haalden zelf de mosterd én de Guinness bij Flogging Molly en the Pogues, en spelen ook in 2010 de tentzeilen van het dak. Het gas gaat in de overdrive en de plankenvloeren schroeien onder het pogogeweld. Streams of Whiskey for the people…

Ska Orchestra - 18.59 uur
Alle stuiterballen verzamelen, de walking bass komt naar Dommelen. Een natte kwaldroom gaat in vervulling. Ska people maak u op voor de grootste 2 tone happening die ooit de kwaltent bereikte. Niet dat dat heel moeilijk is, want ska werd niet eerder getolereerd. Des te trotser en vergulder zijn wij met de komst van de Ska Orchestra. Van the Specials tot Madness en alle onbekende toppers daartussen springen voorbij. One Step Beyond!

Ducktail - 20.18 uur
14 jaar geleden schreven ze historie door onder een knijterharde zon vanaf een groot uitgevallen bestelwagen 50 uitgeputte Kwalleballers tot de Rock 'n' Billy te bekeren. En daarmee van een vuig modderevenement een stoer popfestival te maken. Tien keer op rij zorgden ze voor smeltende voetzolen en toen vonden ze het genoeg. Met de vijftiende Live-editie van het Kwalleballen vonden we hét argument om de godfathers of mudmusic terug op het podium te krijgen. De rest wordt geschiedenis.

Muse - 21.32 uur
Een voorzichtige traditie tekent zich af met de emotievolle afsluitingen van het Kwalleballen. Na de Blues, de Doors en Elvis is het dit jaar eindelijk tijd voor een moderne act die staat voor kippenvel. De vetdampen van Ben dalen langzaam neer, de blik vertroebelt, de rug wordt nog één keer gerecht. De laatsten der Mohikanen maken zich op voor een traan van ontroering en een rush of blood. Een laatste kannetje bier. Het was weer geslaagd. Het is nog te gek. Laat dit eeuwig doorgaan.

Middagprogramma 2010

AbFab Flushes
Annie en Assie vieren en feestje. Op een vreemde lokatie. Gelukkig waren de Engelse nichtjes van AbFab bereid de honneurs waar te nemen. Als de champagne op is en de sigaret even loos in de asbak dan poetsen Patsy en Edina met de Franse slag en zekere Engelse chique. Of u daar blij van wordt? Zolang u zelf niet naar het toilet toe hoeft beslist.

dj Giel Scheelen
Guttegut wat een drama is het ieder jaar weer. Giel viert zijn eerste lustrum en daar zijn we trots op. Zijn hele platenkast staat weer in de dubro om het bakvet van vorige jaren te verwijderen. De grootste krochten van zijn platenkast zijn reeds opgewreven. Aan Giel is de Ipod niet besteed. Geef hem maar vinyl, en liefst nog bakkeliet
!

0 reacties: