Navigation Menu

Programma 2009 - archief

Qnot - 15.01 uur
Het is wat met die bandjes uit Leende. Nergens rammelen ze zo hard aan de deur van het Kwalleballen, en Qnot wijkt daarin niet af. Niet eerder stond een band met zo een onheldere naam op het Kwal-affiche. Maar wat blijkt: we worden oud al programmeurs. Want in 20 sec googlen zit je diep in het urban dictionary waar het "slechts" de verkorte versie van het statement "can you not" blijkt. Nou, ze kunnen het dus wel degelijk. Van De Dijk met de Hot Haarlemmer Dijk Horns tot Meat Loaf en al het leed wat daartussen in ligt. En ja, dat is inderdaad bijna alles. 

Gewoon André - 16.13 uur - WAS UNFORTUNATELY CANCELLED
De nuchteren van geest kunnen dekking gaan zoeken. Want na de nieuwjaarssessie is carnaval de meest bedenkelijke leverancier van Kwalacts. André dronk gewoon een pintje toen hij gescout werd. Het kostte een ongezonde dosis overredingskracht voor hij ja zij. Maar daarna ging het snel. Een heuse topband werd om André heen gecreëerd en Gewoon André was een feit. Schraapt uw kelen en zing mee met Gewoon André.

LQR - 17.02 uur
Na de chicks is het tijd voor de booze. Laat het bier maar stromen op de streams of whiskey van LQR (spreek uit als liquor, ja die van 40%). Folk kan ook rocken, dat bewezen the Pogues en Flogging Molly. Met die helden als voorbeeld bestormen de drinkebroeders van LQR het kwalpodium. Nu maar hopen dat zanger Mark Kremers niet verdwaalt op Zaventem.

Dolly Dots - 18.20 uur
De weg van vage eigthies Britse indiepop naar hitsige eigthies Hollandse discodames is slechts twee pilsjes lang. Uiteraard is deze Dots-pastiche ontstaan in de kroeg tijdens de nieuwjaarssessie. Maar vrees niet, de band is beter, de danspasjes hipper, de stemmen net zo zuiver en de Dots zelf nog altijd jaren jonger dan het origineel. Ze heten alleen geen Angela, Angéla, Esther, Patty, Anita en Ria. Het grote raadsel in de laatste weken voor het Kwalleballen wordt rond kwart over vier ontrafeld: wie gaan schuil achter de nieuwe Dots?

Talking Heads - 19.11 uur
Als "het Kostuum" zingt en danst als een electroshock-slachtoffer en de band swingt en stuwt als Afrikaanse studenten, dan weten we genoeg. Dit houdt geen steek meer. Ofwel Stop Making Sense. 

Elvis - 20.24 uur
Als 50.000.000 Elvis fans can't be wrong, hoe zit het dan met een volle Kwaltent. Negen jaar na zijn Kwaldebuut heeft Elvis nog steeds het gebouw niet verlaten. Negen lange jaren heeft de King of Rock 'n' Roll geloerd op zijn moment van revanche. Hij dacht het dit jaar nuchter te doen. Gezien het tijdstip zal dat niet lukken. Maar god zelf beloofde wel dat hij zich beter zou voorbereiden dan in 2000. Dat zit wel goed dus. 

Middagprogramma 2009

Internationaal toiletduo Annie en Assie
De crisis schijnt ernstig toegeslagen in de internationale schoonmaakindustrie. De geurtjes komen dit keer dus van de Aldi en de Action. De dames hebben ons verzekerd dat dit geen gezondheidsrisico's oplevert. Die garantie geven ze niet voor hun gokpaleis en podium-act. Maar resultaten uit het verleden gelden ook hier niet.
 
dj Giel Scheelen
Gielepiel heeft zijn komst omhult in raadselen. Wat hij gaat doen is volstrekt onduidelijk. Maar dat zijn plaatjes ook dit jaar weer vreselijk out of date zijn staat als een paal boven water. Hij overweegt ook af te sluiten als Nachtegiel.

0 reacties: