Navigation Menu

Programma 2005 - archiefThe Stress - 15.01 uur
Het zal toch niet waar zijn dat we vijf keer voor niks gerepeteerd hebben? Dat was wel zo'n beetje het ultieme verkoopargument van The Stress op nieuwjaarsdag. De zanger had het oudejaar net iets te enthousiast uitgeluid en was te verkouden om te zingen tijdens de nieuwjaarssessie. Weg noeste trainingsarbeid. Het zou toch niet waar zijn. We zijn de beroerdste niet, en na hen maanden in spanning te hebben gelaten, konden we drie en een halve week voor het Kwalleballen toch melden dat het ons in onze goddelijke goedheid had behaagd The Stress voor het Kwalleballen te selecteren. Als openers nog wel.
Twee weken later kwam het bericht van een gebroken hand. Toch voor niks gerepeteerd....

Blerf - 15.53 uur
Vroeger, toen de Brabantse Dag-teams nog durfden te komen, werden we ieder jaar getipt voor Blerf. Helden waren het toen al in Heeze. Maar we hadden de Valkenswaardse muziekscene nog lang niet uitgewrongen. Nu er bijna geen eigen band meer te vinden is die voor ons wil komen spelen moeten we ons heil wel elders zoeken. Gelukkig gooien we nooit iets weg en vonden al snel een viltje met een 5-cijferig telefoonnummer. We zeiden het al, het was even geleden. En wat een geluk: Blerf had nog een gaatje in de agenda om hun pretmuziek met verantwoorde teksten over de Kwalleballers uit te storten. Succes gegarandeerd? Wie het weet mag het zeggen. Wij hebben in ieder geval weer geen benul wat we geboekt hebben.

Mozes Kriebel Huisband - 16.58 uur
Zijn dat niet die jongens van dé Valkenswaardse pubhit met de mooie Italiaanse titel die niemand kent totdat het heilige woord "Skopje" klinkt? Beroemd én berucht om de meest legendarische solo uit de Nederlandse rockgeschiedenis? Zijn die niet jaren geleden al wegens artistieke meningsverschillen uit elkaar geploft? Ja. Dat is de Mozes Kriebel Huisband. Maar hoewel ze even niet samen speelden werd er nog wel samen gedronken. Aan de bar van de Fantast. En muzikanten weten: daar ben je nooit veilig voor de programmeurs van het Kwalleballen. Na vijf jaar afwezigheid brengen we de geniale gekte van Mozes Kriebel terug op het Kwalpodium. Met de voltallige originele Puke-bezetting. Dat ook nog!

10 jaar Ducktail - 18.17 uur
Een boek kunnen we schrijven over Ducktail op het Kwalleballen. Dat doen we niet,
een speciale website is al erg genoeg. Ze kwamen, zagen en overwonnen. Wierven fans en maakten Kwalleballen mee groot. Zorgden jaren later voor hevige discussie; wel of niet nog een keer Ducktail. Op de golven van hun massaal steunbetuigende fans stonden ze er toch weer. En nu dan voor de tiende keer! De nestors van het Kwalleballen kruipen nog minstens één keer het podium op. Het decennium zit vol. De tent ook. Ze beloven verrassingen. Veel gekker moet het niet worden. Billy-a-gogo.

Patatje Metal - 19.32 uur
Zag u ze ook bij VARA Live!? Dan heeft u vast ook geen idee
hoe dit klinkt. Maar ze worden groot groter grootst. En dus zijn wij blij dat we ze net op tijd voor onze moddertent wisten te verleiden. Nu maar afwachten of ze er zelf ook blij mee zijn. Het ragt in ieder geval dat het hoest en dat zo laat op de kwaldag nog? Hopelijk is Frank er dan ook nog bij. Wij zullen in ieder geval zorgen dat de tentpalen in de groene zeep staan en er voldoende chocomel in huis is.

Middagprogramma 2005 

Internationaal toiletduo "Annie en Assie"
Uw plasje was nog nooit in zo'n goede handen. Dé sexsymbolen van de hygiëne-maffia hoeden ook in 2005 over uw sanitaire stop. Immer schaarsgekleed en goedgemutst verzorgen zij een schoon toilet. Uw plasje begeleid door Annies wonderaccordeon. De laatste jaren breiden deze commerciële hoogvliegers hun dienstenassortiment in ras tempo uit. Met een loterij, een beautyfarm, een fancy fair annex rommelmarkt en dit jaar als primeur een extreme make-over programma. Een ding is zeker, na een bezoek aan Annie en Assie keert u steeds weer als herboren in de tent terug. 

DJ ONNOENTHEO
Omdat een CD-tje op repeat ook maar een CD-tje op repeat is keert de live DJ terug op het Kwalleballen. Tijdens carnaval trapten we erin, en nu zitten we vast aan DJ ONNOENTHEO. En u ook, want ze hebben gedreigd al voor de finale de boel op stelten te zetten. En het wordt erger, ze schijnen ook zelf live te musiceren. Gelukkig is de geluidsinstallatie op het veld niet al te best.

De Botterami's
Trotser kunnen we zijn op de Botterami's. Eigenlijk maken ze straattheater, dus de modder onder hun voeten zal even wennen zijn. Maar deze rasartiesten mag je niet missen. Ze kruipen in iedere rol die we hen aandragen. Dus als u 's middags denkt: is dat míjn vrouw die met die vreemde man staat te zoenen, denk dan aan de Botterami's voordat u ingrijpt.

Kapper van Gorp
Een legende in Valkenswaard: de fopwinkel. Of Kapper van Gorp nog steeds het rariteitenkabinet is waar hij ooit beroemd mee werd zal de tijd uitwijzen. Onze verwachtingen zijn hooggespannen. Neem de feestneus in ieder geval maar mee, en vul uw broekzakken met knalerwten en stinkbommen, want Kapper van Gorp komt naar u toe.

Brouwersgatse Hofkapel
Eindelijk hebben we ze. Het tapteam van het Kwalleballen heeft een tweede hobby: blazen en trommelen. Zorg dat uw bierkan gevuld is als ze het veld betreden, want mogelijk zitten we tijdelijk zonder personeel. Het zijn de toptalenten van de Dommelecho die wij ter gelegenheid van het dertig jarig jubileum van de laatste eindelijk op het Kwalleballen mogen welkom heten. Ben erbij, want dit is misschien wel de beste kapel van Nederland.
Behalve misschien wel de beste, blijkt het ook keer op keer de meest ongrijpbare. Ook in 2005 kwam vlak voor het Kwalleballen het bericht: helaas, we zijn verhinderd. Ze moesten vast weer ergens een prijs in ontvangst nemen.

0 reacties: