Navigation Menu

Programma 2015 - archief

Mr. Moto (winnaar TNBK) – 15.01 uur – Oost-podium
Krachtig, rauw en aanstekelijk, zo omschrijft deze band zich. Ze staan erom bekend bij elk optreden tot het uiterste te gaan om het publiek te bedwelmen onder een zweem van muzikale narcose. Nu hopen wij rond dit late uur juist wakker te blijven, maar daar schijnt deze groep Rock ’n Rollers ook voor te kunnen zorgen!


https://i.ytimg.com/vi/HukPWwoh4CU/maxresdefault.jpgThe Blues Brothers (winnaar TNBK)15.47 uur – Zuid Podium
Je kent ze wel, die Amerikaanse toonkunstenaars, strak in het pak, op een missie om blues te brengen aan het publiek. Een fuif op het podium, een feest op de dansvloer. Dit gevoel wil een stel goed geoliede muzikanten aan Valkenswaard geven. Wij staan daar uiteraard voor open en hebben onze beste dansschoentjes alvast aangetrokken. Hit it, boys!

Rank & File  - 16.31 uur - Oost-podium
KLABAM! Kwalleballen gaat voor zijn eigen aardbeving dit jaar. Want Rank & File zou haar RATM-roots verloochenen zijn als ze geen Richtertje doen op het Kwalpodium. You say jump, I say how high! En hoog gaat het in de moshpit. En hard. Hard. HARD. Maar pas op. Geen goedkoop feest van herkenning. Ze schrijven al jaren hun eigen Rap&Rock-hits. Ik zeg, oorpluggen in en geniet. Alle 13 goed! 

Blueprint - 17.16 uur - Zuid Podium
Selah Sue is een wazige plant! Gelukkig staan er dan ook intussen heel veel meer knallers op de setlist van Blueprint. Aanvankelijk zouden ze de gaten tijdens de presentatie van het nieuwe Kwallogo vullen. Het bleek de superhighway richting hoofdpodium van het Kwalleballen. Selah Sue is een wazige plant. Maar we willen wel Raggamuffin! En This World! En Japio die zich verlegen van trots verschanst achter de toog! 

http://www.theatersinnederland.nl/wp-content/uploads/2014/08/heerlijk-duurt-het-langst.jpg 
Annie M.G. Schmidt - 17.48 uur - Oost Podium
A.M.G., a.k.a. de meest doorrookte muzikant van Nederland. Met zo’n reputatie moet je wel op het buitenpodium anno 2015. En die ruimte hebben ze dik nodig. Want met de kat van ome Willem, Beertje Pippeloentje en Hendrik Haan is het een bonte beestenboel op de bühne. Een unicum: kleinkunst op het Kwalpodium. Dát-mág-jé-niét-míssen!

The Tin Soldiers - 18.44 - Zuid Podium
Oude zielen in jonge godenlichamen…. In vijf woorden het verhaal achter The Tin Soldiers. Ze spelen alle oude meuk van CCR tot The Zombies en terug. Wentelen in nostalgie voor de oudjes, kicken op de energie voor de jeugd. En “ondanks hun jonge leeftijd” (het staat er echt in die bio!) hebben de meesten al een hele buts ervaring op het Kwalpodium. Yep, that’s Kwalleballen.
Doe Maar net Alsof - 19.35 uur - Oost Podium
De comeback-kids van 2015. Laat ons van nature bescheiden zijn, maar we vinden het een hele eer dat ze nogal graag terug wilden komen. Van ons mochten ze het binnen- en het buitenpodium samen bestieren, maar na het giga-succes in de Hofnar moet Kwalleballen zeg maar hun “intieme concert” in Valkenswaard worden. Je weet wel, zo eentje waar over tien jaar opeens iedereen bij bleek te zijn geweest

http://www.mojo4music.com/media/2014/02/Rolling-Stones-Child-Of-The-Moon-770.jpgRolling Stones - 19.18 uur - Zuid Podium
Voor ons geen strijd tussen the Beatles en the Stones. Die is al lang beslecht. De Beatles veranderden keer op keer het aangezicht van de muziek, terwijl de Stones uiteindelijk toch altijd gewoon een bluesbandje bleven. Nu zijn wij van het Kwalleballen niet zo van het vernieuwen. En een goede Pinkpop kopie leek ons op zijn plaats. Dus exit Beatles, in come The Stones. Tijd voor wat Krasse Knarren. Tijd voor ons eigen Max-momentje.

Gazrop - 20.54 - Oost-podium
Wat krijg je als je de lekkerst deinende Nederpop-band kruist met de coolste Vedder-kloon van Valkenswaard en omstreken? Iets met Nortons en BSA’s? Rob schakelt in de hoogste versnelling en met scheurende kelen worden de klassiekers aan elkaar geregen. De poolkappen smelten en het IJscomannetje wordt Rockgod. Ons gaat het maar om één ding: Hocus Pocus op 1 in de top 2000! 

Runners up TNBK 2015

The Review
The Review laat graag een lichtje schijnen over het publiek. Vorig jaar lieten ze met overtuiging Oasis door Valkenswaard horen, maar ze kunnen nog veel meer! Ze vissen hun covers uit alle soorten muzikale vijvers en maken daarnaast ook eigen nummers. Let’s hear it for The Review!

Balthazar
Onze Belgische buren zijn er trots op; Balthazar. Een Indierockbandje dat indruk maakte met singles als "Fifteen floors" en "Hunger at the door". Ook deze coverband kreeg er honger van! Zij lustten wel een goede set met muzikaal sterke nummers. Met de Nieuwjaarssessies speelden ze al in een bomvolle Fantast, dus dit podium kennen ze als hun broekzak. Wij verwelkomen jullie met een warm applause!

Liberty Street
Deze 7-koppige band heeft door de jaren heen goed naar de wensen van het publiek geluisterd. Dat brengt hen tot een repertoire van Rock tot Soul en van Pop tot Funk. Een aantal leden laat graag van zich horen tijdens de maandelijkse Jamsessies, in Huize Fantast. Dus de oplettende kijkers zullen vast en zeker een aantal koppies herkennen! Wij staan klaar om omvergeblazen te worden!

Down the Hatch
Op hun Facebookpagina staat: “I am about to drink this.; Let's all drink up. Let's toast. Oftewel.. Proost!!” Nu heffen wij ook graag het glas en zeker op een goede set muziek! Deze jonge gasten uit Vessem brengen Pop en Rock, maar dan een tikkeltje alternatief. Ze spelen net wat anders en daar houden wij wel van! Wij laten ons graag verrassen!

Final Jam
De dames en heren van Final Jam voegen graag hun eigen sound toe, ze coveren stevige en ruige nummers. Maar weten ook Avicci en David Guetta te brengen op het podium. Deze jonge, energieke band is succesvol gebleken bij diverse wedstrijden en tonen geen genade. Wij zetten ons schrap voor Final Jam!

Laura Vane and the Vipertones
Groot Valkenswaard had nog nauwelijks gehoord van Laura Vane herself, of er stond al een coverband van haar op het podium! Bij de Nieuwjaarssessies overdonderden deze jonge muzikale talenten de Willem II, zouden ze het in de Fantast net zo bont maken? Wij zijn benieuwd!
0 reacties: