Navigation Menu

Jeugd heeft bij Kwalleballen de toekomstJong en oud kunnen meedoen aan 23e editie Kwalleballen op zondag 19 april

De jeugd heeft Kwalleballen definitief ontdekt. Vorig jaar ontplofte de aspirantenpoule met meer dan 10 teams van jongeren tussen de 15 en 18 jaar. Wat de organisatie betreft heeft de jeugd de toekomst. Er zijn dan ook plannen om de finale van de aspirantenteams op het primetime tijdstip van de traditionele grote mannenfinale te spelen. Maar eerst inschrijven (alle leeftijden)! Meld je aan via
www.kwalleballen.nl voor de wedstrijden op zondag 19 april, en daag je vrienden uit! Deelname tot 18 jaar is gratis.

Social challenge
Als je hebt ingeschreven, deel het dan even op je facebook, twitter, instagram of desnoods überveilig via snapchat. Zo weten je vrienden meteen dat ze bulderend van het leedvermaak langs de lijn kunnen postvatten. En die paar “kerels” in je netwerk weten dat ze ook snel kunnen inschrijven om dabbend in de modder je sportieve oren te wassen. Uiteraard tellen de ouderwetse weddenschappen in de kroeg ook nog steeds. Net als vorig jaar kunnen alle Kwalleballers vooraf profiteren van 3 gratis Kwaltrainingen, verzorgd door Rugbyclub the Vets (op 2, 9 en 16 april, vanaf 19.30 uur).


Senioren opnieuw kiezen voor de knikkers of voor de lol
Uiteraard kunnen ook de oude bokken (18+) nog gewoon meedoen aan Kwalleballen. Net als vorig jaar met aparte poules voor de teams die semi-serieus de strijd aan willen gaan en zij die alleen voor de lol, en vooral voor de dorst meedoen. In een speciale wedstrijd-klasse kunnen alle veredelde rugbyteams en andere mannetjesputters met grote eerzucht terecht. Let wel! Ook hier gaat het om plezier en sportiviteit.

Iedereen die genoeg heeft aan wat stramme spieren en een vuil pak, en liever niet al teveel blauwe plekken oploopt kan zich inschrijven voor de leut-klasse (in beschaafd Nederlands heet dat gewoon de recreanten poule.)

En natuurlijk, het blijft Kwalleballen. En omdat we geen benul hebben hoeveel teams we voor verschillende klassen krijgen, houden we ons bij voorbaat het recht voor om teams net even anders in te delen als je zelf opgeeft. Maar wel altijd zo dat je niet harder hoeft dan je wilt. En uiteraard bij voorkeur in overleg.

Kwalleballen voor basisscholen
Jongeren kunnen bij het Kwalleballen altijd gratis meedoen. Wel graag vooraf aanmelden. Voor Aspiranten A (15-17) en Aspiranten B (12-14). Daarnaast hebben we MiniKwalleballen voor als je op de basisschool zit (tot 12 jaar). Je kunt vooraf via de site aanmelden, maar ook op de dag zelf kun je je tot 12 uur op het veld melden. We laten alleen teams van gelijke sterkte tegen elkaar spelen. Je kunt als individu aanmelden of als team. 

Leer 5 speciale SuperKwal trucs bij The Vets
Net als vorig jaar heeft Rugbyclub The Vets een cadeautje voor iedere kwalleballer (m/v) vanaf 15 jaar. Je kunt 3x gratis een speciale Kwaltraining volgen bij the Vets. En traint je team een beetje fanatiek mee, dan heb je zo maar opeens een gratis kannetje bier of limo in de Vets-kantine gespaard. 

Met een op maat gemaakt kwalprogramma leer je de 5 belangrijkste Kwal trucs. 
De trainingen zijn op donderdag 2, 9 en 16 april om 19:30 uur bij Rugbyclub The Vets op Sportpark Den Dries in Valkenswaard.

Overige kwaldata
Zondag 8 maart aanstaande wordt het nieuwe kwallogo gepresenteerd in café de Fantast, met livemuziek en livefood van Ben Bakplaat. En noteer alvast 17 en 18 april in je agenda voor The Nights Before Kwalleballen, waar steeds vier coverbands proberen het ticket voor het hoofdpodium op zondag te bemachtigen.0 reacties: