Navigation Menu

Persbericht: Onder de modder is iedereen gelijk – inschrijving loopt nog


Ieder jaar iets nieuws, altijd vertrouwd, dat is Kwalleballen. Dit jaar met extra veel jeugd en een speciaal plekje voor jubilerend café de Fantast. Zondag 10 april is het weer zover en inschrijven is nog steeds mogelijk.

Vanaf 's ochtends 10 uur begint het feest voor alle leeftijden aan de Venbergseweg in Dommelen. Eerst sportief op het modderveld, vanaf drie uur muzikaal in en rond de feesttent. Na de finale van de wedstrijdpoule is het vanaf 1 over 3 tijd voor onder andere the Who, Brabo Disco Sjo en UB40. Allemaal oude rotten in een nieuwe jas. Maar ook muzikaal neemt de jeugd het stokje intussen over met optredens van Guuz Meeuwiz, the Ladies of Soul, B-Nouk en de 2 wildcards van The Nights Before Kwalleballen.  

De eerste wedstrijden beginnen om 11 uur. Vlak daarvoor kun je genieten van halsbrekende toeren van de deelnemers tijdens de altijd bijzondere warming up. Welke spieren dit keer getraind worden blijft nog even geheim. Tijdens de wedstrijden volop vermaak op het veld. Natuurlijk de sportieve modderrugby-wedstrijden, volop kinderactiviteiten en een nog onbekende incarnatie van Kwal-DJ Chiel vol Franje aka Giel Scheele.

Veel activiteiten voor de jeugd
Jongeren van 4 tot 17 jaar kunnen gratis kennismaken met Kwalleballen. Aspiranten-teams (13-17 jaar) kunnen zich nog aanmelden via de site (www.kwalleballen.nl). Kinderen tot 12 jaar kunnen zich zelfs op de dag zelf tot 12 uur aanmelden op het terrein (bij de trailer/buitenpodium). Dat mag zowel individueel, in kleine groepjes of als volledig team. De competitie wordt op de dag zelf samengesteld op basis van de belangstelling per leeftijdscategorie. Je speelt alleen tegen tegenstanders van gelijk kaliber. Daarnaast is er de Kindertent “Mudbusters”, waar naar hartenlust geknutseld en geschminkt wordt, een springkussen en natuurlijk heerlijk Hoeve-ijs. 

Inschrijven kan nog
Kwalleballen zelf twijfelt nooit aan het mooie weer. Maar misschien haar potentiële deelnemers wel. Nu het vrolijk lenteweer zijn gezicht heeft laten zien daagt de organisatie je uit. Ben jij sportief, niet bang en af en toe wat varkensachtig? Doe dan mee! Met 7 m/v kun je nog tot zaterdagnacht 18 april 24.00 uur aanmelden op
www.kwalleballen.nl. Er zijn aparte competities voor (semi)rugby’ers, voor plezier-kwalleballers, voor dames en voor de jeugd.

The Nights before Kwalleballen
Voordat het grote Kwalleballen begint is er weer twee “nachten” voorpret in café de Fantast tijdens de Nights before Kwalleballen. Jong talent bindt de muzikale strijd aan om in een plek op het hoofdpodium op zondag. Slechts één ding dat hen bindt: ze spelen allemaal Trafassi’s monsterhit Wasmasjien. Doordat er tijdens de Nieuwjaarssessie al erg enthousiast geshopt was door de Kwalprogrammeurs staan er nu een groot aantal nieuwe gezichten op het podium, dat wordt dus bijzonder. De bands die een gooi naar het Kwalpodium doen zijn: Mighty Motherfuckers, Down the Hatch, Jimi Hendrix, 18:15, Check en de CMD all-star band.

Dubbel live podium
Het dubbel-podium van Kwalleballen is intussen niet meer weg te denken uit het programma. En sinds Paaspop grotendeels in de tent plaatsvindt misschien wel de officiële opening van het buitenseizoen. Om 1 minuut over drie in de middag, start het live-programma van het Kwalleballen in de feesttent. Achtereenvolgens treden op de twee winnaars van TNBK, UB40, B-nouk, Fantast tribute, Guuz Meeuwiz, Brabo Disco Sjo, Ladies of Soul en the Who (die zo’n 90 uur later 3 dagen lang de stuwende kracht achter de rock-opera Tommy in theater de Hofnar zijn). Voor meer info over het programma zie
www.kwalleballen.nl.

25 jaar Fantast
Bijzondere aandacht besteedt Kwalleballen aan het jubileumjaar van de Fantast. Daar heeft ze zo haar redenen voor. Jarenlang leverde de Fantast de vergunning voor het Kwalleballen. Samen stonden Marton en Jaap zeker 10 keer op het Kwal-podium, van Elvis tot Robbie Williams en van Pearl Jam tot Tom Jones. Ook stelt de Fantast dit jaar alweer voor de 5e keer haar podium en PA ter beschikking voor The Night Before Kwalleballen. En in 2001 redde ze Kwalleballen in het MKZ-jaar, door de reeds geboekte bands over te nemen en samen een treurmiddag te organiseren voor het afgelaste Kwalleballen. Als dank ontving het café al een Kwal-plaquette. Daar komt deze zondag een klein uur vrij spel op het podium bij. Wordt ongetwijfeld een best-of van alle voorgaande Marton en Jaap optredens.

"Een beetje vies, maar wel lekker"
Tot slot voor de nieuwelingen, hoewel de organisatie nauwelijks wil geloven dat die nog bestaan, wat is Kwalleballen ook al weer? Het is een soort rugby, maar dan op een omgeploegd en kletsnat maïsveld. Sportiviteit en plezier staan hoog in het vaandel bij organisatie en bij de deelnemers. De regels van het spel zijn simpel. Wie het meest scoort wint. En scoren doe je door de natte, loodzware zandzak in de waterbak van de tegenstander te gooien of er met zak en al in te vallen. "Een beetje vies, maar wel lekker," volgens een deelnemer. De organisatie kan het beamen, want ieder jaar blijven ze zitten met een enorme stapel afgedankte kleren en schoenen. Te vuil om te wassen, heet het dan.

Met de fiets
Het Kwalleballen vindt plaats op zondag 10 april vanaf 10.00 tot 22.00 uur aan de Venbergseweg in Dommelen. De toegang is gratis. In verband met jaarlijkse parkeerproblemen wordt bezoekers dringend verzocht te voet of per fiets te komen. Kwalleballen wordt mede mogelijk gemaakt door Dommelsch Bier, Claes Drankengroothandel, Rendus Accountants en Belastingadviseurs, Rondom Valkenswaard en Verberkmoes Assurantien. Meer info op www.kwalleballen.nl


Programma
The Nights before Kwalleballen – vrijdag 8 en zaterdag 9 april
Mighty Motherfuckers
Down the Hatch
Jimi Hendrix
18:15
Check
CMD all-star band

Kwalleballen – zondag 10 april
Wildcard TNBK #1 – 15.01 uur – Oost Podium
UB40 ± - 15.46 uur – Zuid Podium
Bnouk – 16.32 uur – Oost Podium
Wildcard TNKB #2 – 17.18 uur – Zuid Podium
Fantast Tribute – 18.03 uur – Oost Podium
Guuz Meeuwiz – 18.47 Zuid Podium
Brabo Disco Sjo 19.36 uur – Oost Podium
Ladies of Soul – 20.14 uur – Zuid Podium
The Who - 20.57 uur – Oost podium

0 reacties: