Navigation Menu

Kwalleballen viert 25 jarig jubileum café de Fantast


Fantast: Van de zomer heel veel meer jubileum-activiteiten

Zondag 6 maart had Kwalleballen een klein feestje georganiseerd in “stamkroeg de Fantast” ter ere van het 25 jarig jubileum van het café aan de Statie. Met live-muziek, Kwal-DJ Giel Scheele en een onder de modder verstopt cadeau aan de gevel. Een volstrekte verrassing voor Marton Wolterink en zijn team van de Fantast was de komst van Burgemeester Ederveen die het cadeau van Kwalleballen kwam onthullen. 

Kwalleballen vond dat ze het jubileumjaar van de Fantast niet ongemerkt voorbij mocht laten gaan. Maar weinig mensen beseffen hoe speciaal de De Fantast voor Kwalleballen is. Voorzitter Ted van Hout: “Jarenlang leverde ze de vergunning voor het Kwalleballen. Samen meer dan 10 keer stonden Marton en Jaap al op het Kwal-podium, van Elvis tot Robbie Williams en van Muse tot Tom Jones. Ook stelt de Fantast dit jaar alweer voor de 5e keer haar podium en PA ter beschikking voor The Night Before Kwalleballen. En in 2001 redde ze Kwalleballen in het MKZ-jaar, door de reeds geboekte bands over te nemen en samen een treurmiddag te organiseren voor het afgelaste Kwalleballen.”

Onthulling
Reden voor de organisatie om een speciaal plaquette te laten ontwerpen. Burgemeester Ederveen was bereid om de plaquette te onthullen, door in de stromende regen en gewapend met een tuinslang de modder van het plaquette te spuiten. In zijn speech verklapte hij dat hij jaren terug, net voor zijn installatie als burgemeester, nog Carnaval gevierd had in de Fantast. Een half uurtje maar, want daarna werd zijn vermomming door zijn gezelschap “verraden”.

Wolterink reageerde geroerd: “Ik ben vereerd dat de Kwalleballers dit voor ons doen. Erg leuk om te ervaren dat je betrokkenheid bij het Valkenswaardse verenigingsleven zo gewaardeerd wordt. Laat wel duidelijk zijn: dit was niet hét jubileumfeest van de Fantast. Deze zomer gaan wij zelf los met diverse jubileumactiviteiten. Maar eerst gaan we nog Kwalleballen.” Eerst in de Fantast tijdens The Night before Kwalleballen op 8 en 9 april. Zondag 10 april op de Kwalvelden aan de Venbergseweg in Dommelen. Meedoen? Meld je team aan op www.kwalleballen.nl 

Foto's met dank aan Moor Media

0 reacties: