Navigation Menu

20 jaar Kwalleballen Live - bandjes archief ontsloten

Dit jaar wordt er al weer 20 jaar live muziek gemaakt tijdens het Kwalleballen. Het begon in 1996 in een veel te kleine oplegger van Coppelmans. Op het allerlaatste moment ingereden, omdat het met een onverwachte 21 graden en een knallende zon veel te warm in de tent was. Het grondwerk werd dat jaar, uiteraard, verricht door de muzikale godfathers van het Kwalleballen: Ducktail. Ze stonden al liefst 12 keer op ons podium.
2005- Blerf

Nu 20 jaar later lijkt het stokje definitief doorgegeven aan een nieuwe generatie. Valkenswaard bulkt van het jong talent. Zoveel dat Kwalleballen alweer 5 jaar The Night before Kwalleballen organiseert. De kans voor jonge coverbands om de laatste tickets voor het hoofdpodium te verdienen. 


Speciaal ter gelegenheid van het 20 jaar live-jubileum trekt Kwalleballen de archieven terug open. Even leken ze verloren gegaan met een gefailleerde hostingpartij. Maar plots bleek daar nog een back-up dump op een oude DVD-RW.  Een wat? Jup, de techniek gaat snel. Maar vanaf heden staat alles weer lekker up to date in the cloud. Dus geniet ervan. Wanneer was jij erbij? Weet jij nog welke bands je hebt gezien? Met wie je hebt gedanst? 
2001 - JSBX - Treurmiddag

Of om het anders te stellen: je bent een echte Valkenswaardenaar als je er minstens 10 keer bij bent geweest. Niet langer wachten dus, duik in het diepe en tellen maar!

Alle bandjes die ooit op Kwalleballen (hadden moeten) spelen

0 reacties: