Navigation Menu

Cat Empire en Arctic Monkeys door naar de Kwalzondag

Twee bands door na the friday before the night before Kwalleballen 

 
De eerste Night before Kwalleballen zit erop. En wat een eclatant succes! Vier topbands streden om de eer, een plek op het hoofdpodium en zowaar ook nog wat studiotijd. De jury was in tweestrijd. Moesten ze de retestrakke riffs van de Monkeys belonen, of de Kwalwaardige feestelijkheid van de Cat Empire? Beraad in het keukentje van de Willem II bracht uitkomst. De organisatie telde haar knopen, puzzelde wat met tijdschema's en vond plek voor 2 winnaars. Dus zondag staan ze er allebei: The Cat Empire en The Arctic Monkeys. Hopelijk vanavond wat besluitvaardiger :-) 

We verlaten dit bericht echter niet voordat we onze dankbaarheid en grote bewondering ook hebben uitgesproken voor die andere twee toppers: Broken Light (vorig jaar nog finalist) en The Review. Drie werf hoezee! Wat herbergt Valkenswaard toch ongekend talent!


The Cat Empire
Je vraagt de chaos van de Zwarte Hand en krijgt een groovy Kattenkoninkrijk. Eigenwijs zijn ze in ieder geval. En hoewel misschien hun grootste troef tussen de Kiwi’s vertoeft maakt het deze topbezetting beslist niet kansloos. Ze blazen je schaamteloos van het podium. Zo hard dat ze er zelf letterlijk rode oortjes van krijgen. Zelden zo benieuwd geweest naar de Wasmasjien.

Arctic Monkeys
Brian, kom d’r maar in. Met je kort-scheurende gitaargeweld en je scherp-bijtende vocalen. Een portie Britse bravoure met een zachte G van Godpotverdikkie wat is dit lekker toegankelijk ontoegankelijk. Maar verder spuugt de Valkenswaardse Alex Turner zijn woorden gewoon met een groene fluim de zaal in. Veiligheidsbrilletjes en snoetedoekjes meenemen dus. 

0 reacties: