Navigation Menu

The Big Countdown - nog 8 dagen - Het onopgeloste eendmysterieKwalleballen bestaat dit jaar 20 jaar. Daarom tellen we de 10 dagen voor Kwalleballen af met foto's, fragmenten en flauwe grappen uit de oude doos. In 2003 verbaasde een Albino-eend de terrasganger in Valkenswaard. 

Van vermiste badeend naar absurdistische 1D

2003 - 2006 

Na een rondrit door Valkenswaard belandde de eend in de plomp voor de Dommelse Watermolen. Al snel gonsde het door Dommelen dat "dat ding" wel van het Kwalleballen zou zijn.


Een jaar later was het karwei klaar, en dobberde een felgele reuze-badeend aan de Bergstraat. Zijn roem reisde snel rond, want zelfs het Eindhovens Dagblad besteedde er prominent aandacht aan. 

Een dag later was de eend opeens weg. Losgeslagen en afgedreven? Bij de Volmolen was hij nooit gezien. Gestolen door een concurrerend buurtschap of evenement? Het mysterie is nooit opgelost. Onze eend is nog immer vermist. In 2005 moest er een nieuwe eend komen. Helaas werd geen vrijwilliger gevonden die opnieuw 120 arbeidsuren wilde investeren. Niet getreurd, een fraai kubistisch ontwerp boodt uitkomst. De 1D was geboren. Hij zou nog jarenlang de akker naast de watermolen sieren in aanloop naar het Kwalleballen. 

0 reacties: