Navigation Menu

Programma The Night before Kwalleballen bekend


Zaterdag 13 april start The Night before Kwalleballen om 20 uur in café de Fantast. Vier bands strijden om de wildcard voor een plek op het hoofdpodium een dag later. De bands hebben net als vorig jaar de opdracht gekregen een eigen interpretatie van Wasmasjien van Trafassi te spelen.

Programma
20.30 Jeugdkapel Striepersgat
21.45 The Frogs
23.00 Broken Light
00.15 Led Zeppelin

Jeugdkapel Striepersgat
Kijk, dat Joost anders geaard is en dat de woensdag voor de Carnaval een woensdag is als altijd, dat is gesneden koek. Maar dat we vanavond een uurtje Carnaval voorgeschoteld krijgen buiten het Carnavalsseizoen, dat is wel bijzonder! De opening van The Night Before gaat een feest worden! Kwalleballen is altijd in voor iets unieks, dus wij verwelkomen met liefde en plezier De Striepersgatse Jeugdkapel!

The Frogs
De CMD-popband? Nee, The Frogs! Met een gevarieerd programma van eigentijdse popcovers van bijvoorbeeld Lady Gaga, Anouk en Rihanna kunnen ze een zaal zo mee krijgen! Blazers, band, zangeressen; een hele hoop talent op dit kleine podium! Ze stonden een paar weken terug nog in de Fantast te spelen en komen graag nog een keer knallen! Groot applaus voor The Frogs!
    
Broken Light
Muzikaliteit ten top! Een trompettist op gitaar? Een zangeres achter toetsen? Een slagwerker op bas? Niets is te gek voor Broken Light! Of het goed weer wordt, morgen, maakt voor Broken Light niets uit, want zelfs voor Outdoor Winterfeesten draaien zij hun handen niet om! Met gevoelige en pakkende nummers komen zij hier onze harten doen smelten! Geef ze een daverend applaus: Broken Light!
   
Led Zeppelin
Wat doen die jonge broekies daar op dat podium? En een leuke meid voorop? Gaan ze Pink doen? Lekkere Top-40 hitjes? Komen er nummers als I Kissed a Girl voorbij? Nee. Niets van dit alles. Met keioude , snoeiharde rock gaan zij De Statie verbluffen. Kom maar op, haal nog maar eens flink uit, gooi er nog maar een gigantische drumsolo tegenaan, laat die gitaren maar scheuren. Dames en heren: Led Zeppelin!

De wildcard wordt uitgereikt op basis van het oordeel van een deskundige driekoppige jury die bestaat uit Puk van Hout (pianiste, saxofoniste, singer-songwriter), Jaap Schats (dé Valkenswaardse Eddie Vedder en gepassioneerd barman in de Fantast, staat zelf als afsluiter met Pearl Jam op het Kwalpodium) en Mark Dijkstra (DJ Giel, bestuurslid van Stichting Kwalleballen en fervent muziekluisteraar)

0 reacties: